EUPV reclama a PP i PSOE que exigisquen als seus comissaris a la Unió Europea que no apliquen la suspensió dels programes d’ajuda

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol alerta de que malgrat la suspensió de la multa a l’Estat espanyol per no complir amb el dèficit, la Comissió Europea encara pot aplicar el proper mes de setembre mesures de càstig suspenent diversos programes d’ajudes a sectors vulnerables de l’economia valenciana. Per això, reclama a PP i PSOE que al Parlament Europeu planten cara als seus partits europeus: “No és Europa, com a entitat etèria, qui aplica aquestes mesures que poden resultar irreversibles per al camp i les zones rurals, el sector pesquer o les pimes. Els qui volen congelar aquests fons són membres de la Comissió Europea: Pierre Moscovici, del Partit Socialdemòcrata Europeu i Valdis Dombrovskis, del Partit Popular Europeu. Esperem que els eurodiputats espanyols no mostren una vegada més la seua submissió a l’injust Pacte d’Estabilitat i es rebel·len contra la mesura”, subratlla Albiol.

La portaveu d’EUPV ha recordat que entre els programes que l’eurocambra debatrà suspendre a partir del mes de setembre hi ha ajudes als sectors agrícola, pesquer i ramader; fons per fomentar la competitivitat de les pimes; ajudes per l’accés a l’ocupació a persones aturades de llarga durada… “El PP es dedica a vendre públicament que ha eludit la multa per incomplir els impresentables sostres de dèficit públic, mentre per altra banda els seus comissaris, de la mà dels del PSOE, aplicaran una congelació de fons que, tal com han advertit els sectors afectats, poden suposar un autèntic terratrèmol per als grups més vulnerables i desafavorits de la població. És a dir: la multa la pagaran aquells que no només no tenen cap responsabilitat en quant als incompliments del dèficit, sinó que estan patint en les seues vides les retallades conseqüència d’aquestes polítiques austericides”.

Marina Albiol anuncia a més que remetrà una carta al vicepresident de la Comissió Europea Jyrki Katainen demanant que ature el procés per aplicar la suspensió dels programes: “Fa uns dies Katainen enumerava els Fons europeus que haurien de deixar d’atorgar-se a l’Estat, indicant que a partir del mes de setembre s’iniciaria el diàleg amb l’Europarlament per aplicar aquestes mesures. Li reclamem que se suspenga aquest procés, perquè uns segments de la població ja castigats per anys de retallades i de polítiques injustes no poden veure com la seua situació s’agreuja encara més amb la suspensió de programes previstos per a diversos anys. Especialment al País Valencià, que a més de totes les retallades, de la imposició dels límits de dèficit i de l’infrafinançament a què ens sotmet el govern central, haurem de pagar la multa imposada a l’Estat per haver falsificat els governs de Camps i Fabra el dèficit de la Generalitat. Afegir a això que el camp, les pimes, les persones aturades o el sector pesquer deixen de percebre els fons que esperen de la Unió Europea és condemnar definitivament el desenvolupament del País Valencià”.

 

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol al següent enllaç:

Related Articles

Back to top button