Esquerra Unida demana que s’aproven ja les normes de reversió de l’Hospital de Dénia

Una delegació d’Esquerra Unida es reuneix amb el comitè d’empresa de l’Hospital de Dénia per conèixer de primera mà les mancances en la prestació del servei de l’hospital i l’àrea de salut a la comarca com a conseqüència de la gestió privatitzada. Reivindica, a més, que els tràmits per a la reversió s’inicien ja per a millorar la planificació. L’organització d’esquerres dona suport a les reivindicacions del comitè d’empresa i reclama l’aprovació sense demores del conveni col·lectiu pactat per unanimitat que contempla millores en les condicions laborals del personal.

Una delegació d’Esquerra Unida s’ha reunit amb el comitè d’empresa de l’Hospital de Dénia per estudiar actuacions per a la millora del servei de l’hospital i de l’àrea de salut de la comarca. També per reivindicar l’agilització dels tràmits per a la seua reversió. A la reunió han assistit Estefania Blanes, diputada del grup parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida i portaveu de l’organització, i Cristian Veses, Responsable d’Àrees i Subsecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Tot i que actualment l’hospital continua privatitzat i gestionat per l’empresa Marina Salut, la concessió caduca a principis de 2024. Des del comitè d’empresa afirmen que “si es pretén fer bé la reversió, ja s’hauria de treballar sobre el tema”. En aquest sentit, indiquen com a prioritat “la redacció i presentació de les normes de reversió, així com la comunicació a l’empresa de la no-renovació el més prompte possible”.

Estefania Blanes, representant de l’organització a les Corts Valencianes, proposa treballar la qüestió a través de la Llei d’Acompanyament. En aquest sentit, Blanes afirma que “nosaltres sempre hem apostat i treballat perquè els serveis sanitaris es presten des de la gestió pública, i això ho demanarem al parlament valencià”. Per la seua banda, Cristian Veses emfatitza que “la gestió pública dels serveis sanitaris garanteix que aquests siguen més econòmics i eficients, a banda d’oferir millors condicions laborals per a les treballadores i treballadors d’un àmbit bàsic per a la nostra societat”.

Pel que fa a la renovació del conveni laboral de la plantilla, el comitè celebra la millora de les condicions que han aconseguit i signat per unanimitat recentment però, alhora, lamenten la paralització en la seua aplicació: “el conveni es va signar en agost per part del comitè i de l’empresa, però es troba paralitzat”. Des d’Esquerra Unida es demana reprendre la seua aplicació: “hauria d’aprovar-se i entrar en vigor abans que acabe l’any”. Els membres del comitè d’empresa també es troben molt preocupats per les elevades ràtios que han d’assumir i les greus mancances de personal facultatiu i no facultatiu, que redunden en una pitjor qualitat assistencial. Malgrat tot, des de l’organització d’esquerres denuncien que les condicions laborals del personal “continuen sense ser equiparables a les del personal sanitari i administratiu públics”.

Related Articles

Back to top button