Esquerra Unida adverteix que la Llei de Concòrdia farà retrocedir al País Valencià en drets democràtics

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha lamentat que finalment el Consell tire endavant amb l’aprovació de la Llei de Concòrdia, una llei que suposarà un retrocés important en qualitat democràtica al País Valencià. Amb l’aprovació d’aquesta llei queda derogada la Llei de Memòria Democràtica que fou impulsada per l’exconsellera Rosa Pérez Garijo, coordinadora d’EUPV, amb l’objectiu de promoure el dret de les víctimes i els familiars i el reconeixement, justícia i reparació com a garantia de no repetició.

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha declarat que amb l’aprovació d’aquesta llei “es constata el menyspreu del PP i VOX pels drets humans, sobretot dels que no pensen com ells. Durant 8 anys, i sobretot en els 4 últims, el País Valencià ha sigut capdavanter en les polítiques de memòria, justícia i reparació, prestant atenció a les famílies, exhumant les víctimes, obrint les foses de la vergonya i creant el banc d’ADN que a partir de hui estan en perill per eixa mal anomenada Llei de Concòrdia”.

Per a Pérez Garijo “el PP i VOX demostren una vegada més que no són una dreta democràtica, no es pot ser demòcrata i defensar la democràcia ignorant els crims del franquisme. Fins i tot els relators de l’ONU han dit que no es pot donar l’esquena a uns crims tan greus com els comesos durant el franquisme. Des d’EUPV continuarem lluitant per eixes polítiques de memòria, justícia i reparació, i perquè tornen els drets i les llibertats al nostre país.”

Esquerra Unida del País Valencià, a través del seu diputat Nahuel González, exigirà al Govern la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat, així com l’entrada en vigor de la Llei de Memòria Democràtica i el seu compliment.

Related Articles

Back to top button