Carta a la militància, de Rosa Pérez Garijo

Estimades companyes i companys.

A pocs dies de finalitzar l’any 2022, vull dirigir-me personalment a totes i tots vosaltres. Considere que és necessari detindre’s uns instants i posar perspectiva. És imprescindible valorar tots els esdeveniments, els assoliments i els reptes pendents, per a augmentar les nostres fortaleses i superar els obstacles.

Fa uns dies les Corts Valencianes van aprovar per majoria el Pressupost General per a l’any 2023, el vuité pressupost del Govern del Botànic. Els pressupostos valencians s’han convertit en la foto fixa que il·lustra l’esperit d’aquest govern de coalició progressista del qual EUPV forma part: diàleg, consens i transformació.

Des de la caiguda de la dreta del govern valencià i de multitud d’Ajuntaments, la transformació política ha anat obrint-se camí progressivament. Lluny del triomfalisme i el conformisme, sabem que queda molt a fer, però el canvi de tendència és indubtable. Revertir serveis privatitzats, reindustrialitzar el territori, multiplicar la despesa educativa i sanitària, crear un escut de protecció social o dignificar les víctimes del franquisme fins a ser un territori lliure de fosses, entre moltes altres coses, són fets tangibles, realitats que hem de celebrar.

Estem caminant cap a eixa utopia que s’allunya, però que ens fa avançar. Sempre, mantenint-nos amb fermesa davant qualsevol amenaça als nostres drets i a la democràcia; atacs a la sobirania popular com la que s’ha produït per part del Tribunal Constitucional, han de portar-nos a una gran mobilització de la ciutadania, als carrers i en les urnes esdevenidores. Es tracta de defensar els pilars més bàsics de la nostra societat i en aquesta com en tantes altres causes, la militància d’Esquerra Unida estarem sempre als carrers, organitzant-nos i lluitant per un món més just.

En el pla orgànic, vull tindre unes paraules de record cap a totes les companyes i companys que ens han deixat físicament durant aquest any. Als qui entenem la militància com una forma de vida i l’organització com una família, se’ns va una part amb cada pèrdua, però els seus exemples de lluita viuran per sempre en les nostres files.

Precisament, concebre l’organització com una família militant ens ha de portar a mantindre’ns sempre en el camí de la lleialtat a aquest projecte col·lectiu. Esquerra Unida del País Valencià està sent un subjecte polític actiu en la transformació social i és un èxit de totes i tots que hem de continuar incrementant. Hem de continuar mantenint una ambició política a l’altura de les necessitats de la classe treballadora: buscar majories cada vegada més àmplies per a canviar la correlació de forces entre les esquerres i aprofundir en la transformació.

Iniciarem un nou any que, a més, comporta un cicle electoral. En aquest nou any 2023 concorrerem a les eleccions municipals, autonòmiques i generals. Les forces reaccionàries estan més vives que mai, però la fortalesa d’una classe treballadora conscient, unida i combativa, és imparable.

Us desitge unes bones festes, que tingueu uns dies de descans, trobades amb familiars i amistats; uns dies per a recarregar les piles i agafar força. I, per descomptat, que continuem lluitant, teixint el projecte polític i social amb el fil roig que ens ha fet el que som i construint tot allò en què creiem.

Feliç 2023, feliç any nou! Salut i República!

Rosa Pérez Garijo

Coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià

Related Articles

Back to top button