La Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància visitarà l’Estat espanyol per revisar les accions contra els delictes d’odi

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha anunciat que en els propers mesos representants de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància visitaran l’Estat espanyol per tal de revisar i monitoritzar l’acció contra els delictes d’odi per part de les institucions espanyoles: “Ens congratulem d’aquesta visita, perquè a l’Estat patim greus dèficits en quant a legislació i una actuació eficaç contra els crims d’odi, especialment al País Valencià, i esperem que aquest viatge servisca per pressionar a l’executiu de cara a afrontar amb serietat i decisió el desenvolupament d’una Llei Integral contra els crims d’odi”.

Albiol ha rebut l’anunci en resposta de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) a la petició cursada fa uns dies per què l’europarlament inste al govern espanyol a desenvolupar una Llei Integral contra els crims d’odi. La sol·licitud de la portaveu d’EUPV a més adjuntava l’informe Raxen que recentment ha presentat el Moviment contra la Intolerància del País Valencià, que recull i documenta els 123 incidents de racisme, xenofòbia i altres formes d’intolerància registrats al País Valencià durant 2015, “informe que evidencia la preocupant realitat del nostre territori, en ser la segona comunitat autònoma en nombre de fets registrats, només per sota de Catalunya. Des de la Comissió se’ns ha indicat que en la visita a l’Estat espanyol també tenen previst reunir-se amb representants del Moviment contra la Intolerància, de la qual cosa ens congratulem perquè porten molt anys duent a terme una feina constant, sòlida i seriosa per denunciar aquesta realitat”, indica Marina Albiol.

L’eurodiputada a més ha citat l’admissió per part de l’Audiència Provincial de València a la sol·licitud de l’assassí de Guillem Agulló de que li fóra retornat el material incauta a l’Operació Pánzer, tot indicant que farà arribar aquesta informació a la pròpia ECRI com a exemple de la laxitud amb què l’administració actua contra els delictes d’odi: “Retornar al seu propietari aquest material confiscat, una col·lecció d’objectes de simbologia nazi i xenòfoba i fins i tot una espasa i una maça, o la tolerància de l’arquebisbat amb una missa en honor a la memòria de Franco exemplifiquen la impunitat amb què opera l’ultradreta al País Valencià des de fa dècades. Tenim previst sol·licitar a la Comissió una reunió per explicar-los la situació que es viu a l’Estat i al País Valencià respecte a aquesta greu amenaça per a la convivència i per a la seguretat de molts ciutadans i ciutadanes”

.MarinaAlbiol3 - Visualizador de fotos de Windows 2016-07-15 15.56.45

Show More

Related Articles

Back to top button