EUPV presenta a la Diputació el projecte de recuperació de la Memòria Democràtica a la província

IMG_3816

“Estem satisfets de la sensibilitat de les entitats de recerca històrica i de l’interès del responsable del Patronat de Turisme Costa Blanca” assenyala Raquel Pérez.

S’ha presentat als grups polítics de la Diputació Provincial la iniciativa d’Esquerra Unida de Guia Turística de la Memòria Democràtica. Van estar convidats tots els grups que configuren la Diputació i els responsables de les àrees de cultura, patrimoni i turisme. També va assistir el director del Patronat de Turisme Costa Blanca.

En el projecte s’ha implicat la Comissió Cívica de la Memòria Històrica d’Alacant i en la presentació dels treballs previs va participar el professor de la Universitat d’Alacant, departament de Geografia Humana, José Ramón Valero i l’historiador alcoià Àngel Beneito. Es van explicar les tasques de recuperació que passaven per un inventari de llocs lligats a la guerra civil en cada comarca; un procés de divulgació cultural per a la ciutadania, viatgers i visitants (senyalització, edició de fullets, rutes, …); projectes locals amb possibilitats de finançament, museïtzació i activitats; i la divulgació continuada. També es van posar diversos exemples i es va explicar el cas d’Alcoi com a model amb totes les accions realitzades fins ara (refugi antiaeri, hospital de sang sueco-noruec, guia de vestigis urbans de la guerra civil, o els llibres editats i les diferents exposicions).

La diputada d’esquerres Raquel Pérez comenta que “volem que es pose en valor la tasca que ja estan realitzant algunes comarques i algunes localitats de la província. Disposem al nostre territori quantitat d’elements del nostre passat que s’han de posar en coneixement de la ciutadania i s’han d’aprofitar per vèncer les diferències que encara avui generen. Els vestigis de la guerra civil són uns potencials recursos culturals, turístics i patrimonials que poden cridar l’atenció de milers de visitants”. EUPV agraeix la sensibilitat de les entitats de recerca històrica i també l’interès mostrat pel responsable del Patronat de Turisme Costa Blanca, José F. Mancebo.

Related Articles

Back to top button