Sixto: “Cal una llei que regule el cos dels agents mediambientals”

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, i la regidora de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, s’han reunit amb l’associació de professionals d’agents mediambientals.

 

Ricardo Sixto junt a Estefania Blanes s’han reunit avui a Alcoi amb Vicent López, representant de l’associació d’agents mediambientals que reclamen l’aprovació d’una llei de cos d’agents mediambientals, tal i com s’aprovà en Catalunya. A la reunió ha assistit també Lluís Torró, ex-diputat autonòmic  d’EUPV, que en la legislatura passada ja va atendre peticions d’aquests agents i un representant de l’àrea de mediambient d’EUPV, Paco Agulló.

 

“Ens trobem davant d’un cos amb moltes deficiències perquè calen més recursos humans i econòmics, així com una reglamentació per millorar l’organització d’aquest cos tal i com demanen els propis professionals”, ha explicat Sixto.

 

L’esborrany de llei que han presentat a les Corts els propis professionals es regulen des de les funcions pròpies del cos, fins a les acreditacions i els vehicles que utilitzen.

 

“Cal més inversió en la prevenció dels incendis perquè a la llarga aquestes inversions serien beneficioses i s’evitarien un alt percentatge d’incendis. La figura d’aquests professionals és imprescindible, perquè és un cos de vigilància i de control, de protecció i de prevenció, però per això cal una bona organització. Per això pensem que és important que el govern envie ja a les Corts aquest avantprojecte de llei per a la seua aprovació”, afegeix Sixto.

Related Articles

Back to top button