EUPV proposa que la UE estudie a fons els projectes de fracking per redactar un informe sobre els seus perills

La portaveu d’Esquerra Unida al parlament europeu Marina Albiol ha proposat hui a la Comissió de Peticions de l’eurocambra que la Unió Europea estudie a fons els projectes de fracturació hidràulica (fracking) per tal d’elaborar un informe sobre els riscos que representa aquesta pràctica utilitzada per extraure hidrocarburs del subsòl. En paraules d’Albiol, “volem que un informe puga recollir les preocupacions i denúncies de les plataformes que alerten de les greus conseqüències que poden tindre aquests projectes. Les institucions no poden obviar aquest rebuig massiu, més quan sorgeixen dubtes de possibles incompliments de directives mediambientals per part de les empreses que promouen la fracturació hidràulica, per això esperem que progresse la redacció de l’informe, a fi de que la UE vetlle pels interessos de la ciutadania”. En aquest sentit, la Comissió ha decidit també remetre una carta al govern central espanyol convidant-lo a sotmetre a la participació pública dels ciutadans l’aprovació d’aquests projectes.

L’esmentada Comissió de Peticions ha tractat hui les sol·licituds de diversos col·lectius ciutadans per aturar els treballs de fracturació hidràulica projectats a l’Estat espanyol, entre els quals hi havia la petició de l’Associació Arca Ibèrica de Castelló front als projectes que deixen oberta la possibilitat d’aplicar aquesta pràctica al Maestrat i els Ports, la qual podria posar en risc el principal aqüífer de la zona: “Hi ha milers de ciutadans organitzats en diferents col·lectius que estan lluitant contra una pràctica que posa en risc el medi ambient, l’agricultura, l’economia i la salut pública dels territoris on han posat els seus ulls les empreses que promouen el fracking. Hem d’agrair el seu compromís i els seus esforços per posar fre a aquesta amenaça, i continuarem lluitant per a que Europa actue amb contundència contra aquells projectes que puguen estar incomplint directrius mediambientals”, indica Albiol.

Marina Albiol a més ha volgut subratllar el cas del projecte que afecta als Ports i el Maestrat, que contempla extraccions per mètodes convencionals, però sense descartar completament l’ús de fracking: “Recolzem plenament les reivindicacions de l’Associació Arca Ibèrica perquè el projecte deixa una perillosa porta oberta a la fracturació hidràulica, i hem de reclamar no només a la UE, sinó sobretot al govern valencià, que s’actue amb contundència per impedir que s’arribe a posar en pràctica el fracking al nostre territori”.

Related Articles

Back to top button