Esquerra Unida manifesta el seu malestar amb la conformació de la FVMP

L’executiva d’Esquerra Unida del País Valencià manifesta la seua decepció i malestar per la manera en la qual s’han dut a terme les negociacions per a conformar els nous òrgans de representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. 

Sempre ha sigut costum, en aquesta Federació, consensuar una llista entre les formacions polítiques que en l’àmbit municipal han obtingut una significativa representació arran de les eleccions municipals. Però, en aquesta ocasió PP, PSPV i Compromís han deixat fora a una formació com Esquerra Unida, amb nou alcaldies electes i una estimació de 70.000 vots rebuts de les valencianes i els valencians en les passades eleccions municipals del 28 de maig, que ara es veuran sense una representació efectiva en aquesta entitat. 

La llista més votada aconsegueix la totalitat dels representants en els òrgans de decisió, i en aquesta entitat sempre s’havia consensuat aquest punt, en funció dels resultats aconseguits. Però, ara les altres tres forces han disposat fer fora a Esquerra Unida amb una tradició, un teixit i unes arrels municipalistes inqüestionables. 

Lamentem profundament aquesta decisió manifestament antidemocràtica. Deixar a EUPV sense representació a la FVMP significa reduir el pluralisme polític.

Esperem que demà, amb motiu de l’assemblea, les forces a l’esquerra del PP, particularment el PSPV, reconsideren la seua decisió i restablisquen la tradició democràtica que sempre ha imperat a la FVMP, donant a EUPV el seu lloc corresponent.

Related Articles

Back to top button