Rosa Pérez Garijo serà la candidata d’Esquerra Unida per a les pròximes eleccions autonòmiques

La candidatura ‘Continuem endavant, fent País’, encapçalada per Rosa Pérez Garijo guanya les primàries d’EUPV. Estefania Blanes i Antoni Llorente seran els caps de llista per Alacant i Castelló.

La candidatura “Continuem endavant, fent País”, encapçalada per Rosa Pérez Garijo ha guanyat les primàries d’Esquerra Unida prèvies a les eleccions autonòmiques del pròxim mes de maig. El procés de primàries va culminar el passat diumenge 27 de novembre amb la jornada de votació presencial.

L’organització revalida el suport a Pérez Garijo, amb uns resultats que avalen la seua gestió institucional. L’actual coordinadora ha comptat amb un total del 69% dels vots i serà, per tant, la candidata d’Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat. Per la seua banda, la candidatura “Teixint Esquerra Transformadora al País Valencià”, encapçalada per María Ángeles Llorente, ha obtingut un 31% dels vots.

Les llistes de “Continuem Endavant, Fent País” també s’han imposat al procés de primàries a Alacant i Castelló: a la província d’Alacant, Estefania Blanes ha assolit un 68,5% dels vots enfront del 31,%% de Miguel Ángel Pavón, cap de llista de la candidatura “Teixint Esquerra Transformadora al País Valencià”; a Castelló, la llista encapçalada per Antoni Llorente no comptava amb oposició. A més, les candidatures liderades per Rosa Pérez Garijo han estat les més votades en quasi la totalitat de comarques, exceptuant la Vall d’Albaida i Camp de Morvedre.

La militància de l’organització ha reforçat el suport a l’actual coordinadora incrementant els seus resultats en cinc punts respecte de les primàries internes celebrades ara fa un any, moment en què es van renovar els òrgans de direcció. Els resultats també indiquen el suport dels votants cap a una candidatura va basar el seu full de ruta en el retorn la de l’organització a les Corts Valencianes en 2019, i que va aconseguir formar part del govern valencià per primera vegada en la història de la formació.

Ara cal consolidar eixes conquistes i continuar creixent, per continuar sent eina fonamental per a la transformació del País Valencià, amb un tercer govern del Botànic i amb més força transformadora.

Related Articles

Back to top button