Unides Podem – Esquerra Unida pregunta per l’estat de tramitació de la pròrroga de la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte d’urbanització de Cala Mosca d’Orihuela

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, ha registrat una bateria de preguntes on es sol·licita informació sobre l’estat de tramitació de la pròrroga de la Declaració d’Impacte Ambiental relativa al projecte d’urbanització de Cala Mosca, a Orihuela: “Volem saber si la pròrroga s’efectuarà, i amb quins criteris”. Carlos Bernabé, regidor de Cambiemos Orihuela, denuncia “certa passivitat” per part d’algunes Conselleries davant una “aberració urbanística que rebutja la major part del municipi”.

El grup parlamentari d’Unides Podem – Esquerra Unida continua el seu treball per a tractar de frenar el projecte urbanitzador de Cala Mosca, l’última platja verge del municipi d’Orihuela. En aquesta ocasió, Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta, ha registrat una bateria de preguntes en les Corts Valencianes on se sol·licita informació sobre l’estat de tramitació de la pròrroga de la Declaració d’Impacte Ambiental que es troba en curs. “És fonamental comptar amb tota la informació sobre els tràmits en marxa que corresponen a la Generalitat”, indica la diputada.

Blanes al·ludeix l’emergència climàtica i els seus efectes sobre el territori, “especialment quant a la disponibilitat de recursos hídrics o les transformacions recents en el litoral, com a canvis prou substancials com per a revisar la pròrroga de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) i els seus criteris d’execució”. Carlos Bernabé, regidor per Cambiemos Orihuela, afirma que “la urbanització de Cala Mosca no sols suposa la destrucció del paisatge i de flora i fauna protegides, també agreujarà la crisi mediambiental en el territori, amb enormes problemes quant a la gestió de residus o trànsit”. D’aquesta manera, Bernabé apunta que “un govern que es prenga seriosament l’emergència climàtica ha de demostrar-lo a l’hora d’avaluar aquest tipus de projectes”.


Taula de negociació

La sol·licitud d’informació en les Corts Valencianes reforça el posicionament en contra d’un projecte urbanitzador “depredador, que va en contra dels interessos de la majoria de les veïnes i veïns del municipi”, afirma Carlos Bernabé. Aquesta iniciativa parlamentària se suma als treballs i accions per a tractar de protegir Cala Mosca que s’estan donant des de l’àmbit institucional, judicial, mobilització social i polític, com a prova la recent convocatòria de la Taula de Negociació específica sobre aquest projecte.

Estefania Blanes celebra la seua constitució, i considera que “és molt bona notícia que el PSOE vulgui ara parar el projecte de construcció”. També espera que “la taula de negociació no resulti ser un espai buit, i es mostre efectiva”. Des de Cambiemos Orihuela creuen que la iniciativa “malgrat que insuficient, és absolutament necessària” i recorda que “aquest pas ha estat possible gràcies al canvi de Govern i en l’acord entre el PSOE i Cambiemos”. Des del grup municipal mostren “màxima disposició a la col·laboració i al diàleg per a protegir l’última platja verge d’Orihuela”.

Related Articles

Back to top button