Esquerra Unida Borriana sol·licita la revocació de l’actual agent urbanitzador de Golf Sant Gregori

La formació es veu obligada a prendre aquesta dràstica decisió davant un nou i greu incompliment de l’empresa urbanitzadora del PAI Golf Sant Gregori què ha demanat a l’Ajuntament una pròrroga de 26 mesos per poder acabar l’obra. Això -segons Esquerra Unida del País Valencià- significa que eixa empresa, que fa poc destacaven en qualsevol fòrum la seua solvència financera i tècnica per dur avant les obres en els terminis de temps establerts, ens enganyava a totes i tots.

Des d’Esquerra Unida del País Valencià han criticat els incompliments d’aquesta empresa de forma reiterada i l’ocultisme practicat des de l’equip de govern en aquest PAI pràcticament des del primer moment que Maria Josep Safont va aplegar a l’Alcaldia de Borriana i també abans amb el PP al govern local.

“No és de rebut que la mateixa firma que ja va deixar sense fer les obres abans i que adeuda al poble de Borriana fins a 21 milions d’euros per eixos retards injustificats, ara, amb nous socis que suposadament eren solvents, torne a fer exactament el mateix tot i els generosos terminis d’obra i facilitats que li va donar l’Ajuntament de Borriana amb l’acord transaccional de 2019 que li retornava la llicencia d’agent urbanitzador”, explica el coordinador d’EUPV a Borriana, Cristian Veses. “Queda clar, assenyala Veses, que ni tenia múscul financer ni capacitat tècnica per fer eixe projecte realitat en els terminis de temps que van signar. És una gran mentida i ara queda ben clara quan demanen més de dos anys extra per poder acabar unes obres de les quals no han fet ni el 6%”.

Cristian Veses, Cordinador EU Borriana.

EUPV, que sempre s’ha mostrat contraria a la ruïna que significa la macrourbanització de Golf Sant Gregori per ser un projecte caducat en el temps i sense cap benefici social ni econòmic per Borriana, ha mostrat el seu malestar per una situació que “ens recorda massa a la que ja es va produir abans i que significa que aquest PAI continuarà sent una llosa pels borrianecs i borrianenques, siguen propietaris de terrenys o veïnat sense cap interès personal o econòmic en eixe macrocomplexe de golf i habitatges de luxe. La resolució en un sentit o altre, finalització d’obres o abandonament del projecte, torna a allargar-se sine die per obra i gràcia d’una empresa que no ha pensat mai en complir els seus deures contractuals i un Ajuntament més preocupat d’ocultar els problemes que està donant Golf Sant Gregori que en buscar solucions reals pel mateix”, explica Gabriel Ferràndiz, portaveu d’EUPV Borriana.

Gabriel Ferràndiz,
Portaveu EU Borriana.

Des d’Esquerra Unida demanen una solució final per Golf Sant Gregori i que s’estudie per part de l’Ajuntament aquest nou incompliment de terminis contractuals d’obra per part de l’urbanitzadora per si escau l’anul·lació de l’Acord Transaccional i la finalització del projecte amb el cost més baix possible pel poble de Borriana.

Related Articles

Back to top button