Unides Podem – Esquerra Unida denuncia els alts nivells de contaminació de diverses platges al territori valencià

Estefania Blanes registra una bateria de preguntes escrites a les Corts Valencianes per sol·licitar informació sobre els alts nivells de contaminació que han suposat el tancament d’algunes platges al territori valencià el passat mes de juliol, com ara a Orihuela i Xàbia. Blanes incideix en les mesures que l’administració autonòmica ha pres o té previst prendre per a evitar que tornen a ocórrer aquest tipus d’episodis en el futur, i prevenir els prejudicis mediambientals que puguen ocasionar-se.

Seguint les indicacions de la Direcció General de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Orihuela va tancar al bany els dies 13 i 14 de juliol les platges de Cala Mosca, Cala Tancada i Cala Bosc, després de detectar-se un alt nivell de contaminació d’origen residual. El passat 26 de juliol també es tancava al bany la platja de l’Arenal de Xàbia per un episodi de contaminació d’origen fecal. En aquest cas, segons la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica, el tancament es produeix pel trencament de l’emissari marí, que es trobava avariat des del passat mes d’abril, una avaria que malgrat els intents de reparació, continua sense solucionar-se.

Davant d’aquesta situació, la diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida ha registrat una bateria de preguntes amb l’objectiu de prendre mesures perquè no es tornen a repetir aquest tipus d’episodis.

Segons Blanes, “el tancament de platges en aquestes zones per motius de contaminació ja ha ocorregut en diverses ocasions en el passat”, per tant, afirma “l’Administració autonòmica ha de prendre mesures per a evitar els prejudicis mediambientals que estan produint-se”.

En el cas de Xàbia, Blanes incideix en la importància de la reparació definitiva de l’emissari avariat, per garantir a la ciutadania que la platja de l’Arenal no torne a tancar-se al bany, com tampoc cap altre paratge de la rodalia: “no podem permetre la degradació dels nostres enclavaments naturals privilegiats. Tampoc l’impacte negatiu en la imatge turística dels municipis afectats”.

Pel que fa a Orihuela, Blanes recorda, a més, el projecte d’urbanització que ja amenaça el paratge de Cala Mosca: “cal protegir aquest entorn natural, les seues espècies i la conservació de les platges. No ens podem permetre perdre en qualitat de vida i mediambiental”.

Related Articles

Back to top button