ESQUERRA UNIDA DENUNCIA L’ESTAT D’ABANDONAMENT DEL MOLÍ DE LA TANDA I EL SEU ÚS COM ABOCADOR DE PNEUMÀTICS I DEIXALLES

Esquerra Unida del País Valencià ha denunciat davant l’Ajuntament de Borriana l’estat lamentable de conservació d’un edifici històric com és el Molí de l’Hospital, més conegut pels veïns i veïnes de Borriana com Molí de la Tanda. Ja fa molts anys que l’edifici pateix un estat d’abandonament injustificable que l’ha dut a la ruina. 
“Actualment l’edifici principal, a on encara estan les maquinaries del molí, ja té el sostre caigut amb el perill de que tot allò que hi ha dins acabe deteriorant-se i perdent-se en poc de temps. És totalment injustificable l’estat d’abandonament en que el nostre Ajuntament té el Molí de l’Hospital, un edifici que, recordem, està catalogat al Pla General d’Ordenació Urbana de Borriana i que té obert un expedient pel seu deteriorament però que, inexplicablement, segueix en l’oblit del equipi de govern municipal”, assenyala el coordinador d’Esquerra Unida a Borriana, Cristian Veses.
Un abocador il·legal de pneumàtics
Allò que damunt fa més lamentable i greu la situación del Molí de l’Hospital és que en els úlltims mesos algú ha decidit abocar allí gran quantitat de pneumàtics i deixalles perilloses per l’entorn i pel propi edifici cas que es prenguera foc. Cal recordar que els pneumàtics ja utilitzats han de entrar obligatoriament dins el sistema establert pel seu reciclatge i que, damunt, son un doble perill. Per una banda son un material molt perillòs i contaminant en cas d’incendi i, per altra banda, quan plou i arrepleguen aigua al seu interior son un reservori perfecte per a especies com el mosquit tigre.
“Des d’Esquerra Unida denunciem esta situació i ja la hem posada en coneixement de l’equip de govern de Borriana mitjançant un escrit per a que façen alguna cosa per traure eixos residus perillosos d’alli, inicien un expedient sancionador contra el culpable i també es posen a treballar de veritat per conservar aquest edifici emblemàtic i catalogat ja que, si no es fan res, acabarà afonant-se en pocs mesos”, afegeix Gabriel Ferrándiz, portaveu d’EUPV.
Des d’Esquerra Unida volen recordar l’equip liderat per Maria Josep Safont que no protegir el patrimoni històric i urbanístic de Borriana és una infracció legal que una administració com l’Ajuntament no hauria de cometre i exigeixen una actuació d’urgencia per salvar el Molí de l’Hospital de la ruina total. 

Related Articles

Back to top button