L’Institut d’Estudis Polítics ret homenatge als Poetes del Sacrifici amb un acte al Teatre Arniches d’Alacant

L’acte, protagonitzat per la veu i la música del ‘cantaor’ flamenc Juan Pinilla, pretén recordar la memòria dels tres Poetes del Sacrifici (Machado, Lorca i Miguel Hernández) i de totes les víctimes de la dictadura franquista. Es realitzarà el pròxim dilluns 28 de març, a les 19h, al Teatre Arniches d’Alacant. L’entrada és lliure, però limitada a l’aforament del local.

L’Institut d’Estudis Polítics del PV, en col·laboració amb la Comissió Cívica d’Alacant per la Recuperació de la Memòria Històrica, organitza un acte d’homenatge als tres Poetes del Sacrifici (Machado, Lorca i Miguel Hernández). La jornada servirà també per a recordar a totes les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

El ‘cantaor’ flamenc Juan Pinilla, destacat activista republicà, serà l’encarregat de posar la veu i la música a aquest recital, que tindrà lloc en el Teatre Arniches de la capital alacantina.

Pinilla, que també dedica temps a la recerca i el columnisme, va rebre el Premi “Lámpara minera” el passat 2007.


28 de març: Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura

La llei 14/2017 de 10 de novembre de Memòria Democràtica per a la convivència del País Valencià va declarar el dia 28 de març com el dia de record a les víctimes de la dictadura franquista. D’aquesta manera, l’Institut d’Estudis Polítics del PV rememorarà l’efemèride a través de la celebració d’aquest acte.

L’entitat té entre els seus objectius prioritaris la recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica en tots els àmbits, especialment l’educatiu i cultural. A més, col·labora estretament amb les associacions memorialistes i el món de la recerca. Aquest acte, celebrat en una data tan significativa, és una nova aportació per a complir amb aquest efecte.

L’acte podrà seguir-se per ‘streaming’ a través del següent enllaç: https://bit.ly/homenatgepoetes

Related Articles

Back to top button