Guanyar reclama mesures urgents i fermes per l’escola pública a Ajuntament d’Alcoi i Conselleria d’Educació

L’anul·lació d’una aula al CEIP El Romeral i el desconcert mostrat pel regidor d’Educació evidencien com està de desemparada l’escola pública a Alcoi

Guanyar Alcoi reclama un pla d’acció immediat, amb mesures fermes i ben dotades econòmicament per a fer front d’una vegada per totes al desemparament que l’escola pública pateix fa dècades a Alcoi. Per a la plataforma les xifres són tan preocupants que el fet que la Conselleria d’Educació es plantejara eliminar una aula de 3 anys en un centre públic i que el regidor d’Educació ho acceptara com una cosa irremeiable resulta escandalós. Per a la regidora de la formació, Sandra Obiol: “tenim una sobrerepresentació de l’escola concertada tan elevada que no entenem com és possible que a algú se li acudisca treure una aula en un centre públic ni tampoc entenem com el govern de Toni Francés es quede de braços creuats mentre ho fan. Si les famílies no s’hagueren queixat què haguera passat? No podem estar cada any a l’aguait de què passarà amb les nostres escoles, hem de poder confiar en que aquest govern cuidarà de la xarxa pública.”

Guanyar Alcoi ha demanat repetidament mesures de suport a l’escola pública que o bé no s’han acceptat per la regidoria d’Educació o bé tot i acceptant-se no s’han dut a terme. Entre aquestes mesures consta el servei de suport comunicatiu a l’escola pública que han presentat als pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana i que, una vegada passat el tall d’avals, han de valorar des dels serveis tècnics del govern valencià per tal de poder ser votat per la ciutadania. No obstant això, la plataforma reclama un pla integral per al suport a l’escola pública perquè, com assegura Obiol: “l’escola pública és la màxima garant de la igualtat i equitat entre xiquets, xiquetes i joves així com una font d’estabilitat laboral per als i les mestres. No ens podem permetre a Alcoi perdre aquesta font de riquesa cultural i econòmica.”

Related Articles

Back to top button