Esquerra Unida demana diàleg i consens per als Pressupostos de la Generalitat Valenciana

La formació d’esquerres, que ha rebut a la Directora de l’Instituto de la Mujer del Govern d’Espanya, ha manifestat el seu complet recolzament a les polítiques capdavanteres que empren el Ministeri d’Igualtat.

La comissió executiva d’EUPV s’ha reunit en la jornada de hui per a tancar el curs polític i programar l’inici del proper, que haurà d’estar necessàriament marcat per la recuperació social, econòmica i emocional de la pandèmia. Així, la formació espera que l’alt ritme de vacunació permeta arribar a la immunitat de grup en els propers mesos i encetant la fi de la pandèmia. Amb tot, han volgut recordar que cal fer l’últim esforç i han apel·lat a la responsabilitat col·lectiva.

Pel que fa a la situació política, Esquerra Unida ha començat ja a tractar els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2022 que, com cada any, esdevindran en principal tema de discussió durant l’últim quadrimestre de l’any. Segons ha manifestat la diputada Estefania Blanes “en un moment tant crucial per als valencians i valencianes, no podem permetre’ns repetir esquemes de discussió anteriors que han suposat friccions innecessàries” en referència al procés d’elaboració d’anteriors pressupostos.

És per això que Esquerra Unida ha demanat la convocatòria d’una mesa de seguiment del Pacte del Botànic2os que agrupe tant a les formacions polítiques integrants com a representants del Consell per tal de fixar les prioritats polítiques per a 2022 a partir de les quals s’elabore el document final. “Com ja vam fer quan acordarem el Botànic, primer cal parlar del què i després ja vorem el com i el quant” ha manifestat Blanes. Esquerra Unida demana ampliar els pressupostos expansius per a continuar avançant en polítiques per a les persones amb un marcat caràcter social.

“Si els comptes són de la Generalitat, la Generalitat en el seu conjunt ha de participar de la seua discussió i elaboració. Si comencem el treball amb diàleg i consens, el resultat serà millor per als valencians i valencianes i el govern se n’enfortirà” ha finalitzat la diputada.

Related Articles

Back to top button