Unides Podem-Esquerra Unida demanarà al Govern l’eliminació de la taxa de reposició en Sanitat perquè augmenten les places

Unides Podem-Esquerra Unida reclamarà al Ministeri d’Administracions Públiques i al Ministeri d’Hisenda l’eliminació de la taxa de reposició del personal adscrit a sanitat, a fi d’incrementar el nombre de places en les Ofertes d’Ocupació Pública.

Representants d’Unides Podem-Esquerra Unida s’han reunit aquest matí amb els sindicats de Mesa Sectorial de Sanitat (CCOO, SATSE, UGT, CESMCV-SAE, CSIF i Intersindical Valenciana), amb els qui s’han compromés a sol·licitar reunions amb els ministeris competents per a abordar aquesta qüestió i a presentar iniciatives parlamentàries en aquest sentit tant en el Congrés dels Diputats com en Les Corts Valencianes.

Segons ha destacat la síndica d’aquest grup parlamentari en Les Corts, Pilar Lima, aquesta iniciativa permetria “reduir l’elevada temporalitat i augmentar l’estabilitat en el sector sanitari, tan necessari en aquests moments”.

En aquest mateix sentit, la portaveu de Sanitat d’Unides Podem en el Congrés, Rosa Medel, també ha assenyalat que aquesta coalició “està a favor d’eliminar la taxa de reposició del personal sanitari i per això, ens comprometem a demanar una reunió amb el Ministeri d’Hisenda per a estudiar la manera de dur a terme aquesta necessitat, que implica un reforçament de la sanitat pública tal com es va decidir en la comissió de reconstrucció del Congrés”.

Així mateix, Unides Podemos sol·licitarà a l’executiu central la regulació i modificació de la normativa relacionada amb el còmput pressupostari de les places públiques derivades de la reversió a la gestió directa, perquè aquest no limite i repercutisca sobre la capacitat pressupostària de l’administració.

Sobre aquesta qüestió, Medel ha assenyalat que “no és possible que les places derivades de la reversió dels centres sanitaris de gestió privada repercutisquen en la taxa de reposició simplement perquè correspon a un altre capítol el seu finançament”.

Al seu judici, “la qual cosa és clar és que el finançament respecte als professionals era i és pública” i ha apostat per derogar la llei 15/97 perquè s’impedisca continuar amb les privatitzacions, “que ocasionen ineficiència del sistema”.

Igualment, ha afegit que la recent sentència del Tribunal Suprem que avala decisió del Consell de no prorrogar la concessió a Ribera Salut “suposa la impossibilitat de renovar les concessions administratives perquè s’incorre en enriquiment indegut, la qual cosa suposa que tot el personal sanitari serà incorporat successivament a l’administració pública”.

A la reunió també ha assistit el sotssecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Cristian Veses, qui ha indicat que “estar en els governe implica prendre decisions valentes per a la majoria social treballadora i en favor dels serveis públics essencials” per això ha dit, “no té sentit mantindre limitacions a les contractacions de sanitàries i sanitaris, i més quan aquesta pandèmia ens està demostrant que la qualitat i la fortalesa de la sanitat pública és fonamental per a la societat, i per tant ha de ser la nostra prioritat absoluta.”

Per això, Veses ha finalitzat dient que “la pressió que hem exercit en el Consell per a evitar que es creara l’empresa pública i que la reversió dels serveis sanitaris es faça de manera directa, l’exercirem ara també per a eliminar la taxa de reposició de sanitat i que es puguen ampliar les places públiques.”

D’altra banda, la coalició i els sindicats han celebrat la retirada del decret de l’Empresa Pública que pretenia crear la Conselleria de Sanitat través de la qual s’anava a canalitzar a tot el personal després de la reversió de concessions i serveis i s’han mostrat convençuts dels beneficis de la gestió directa “tant per a l’assistència sanitària de la població com per a l’ocupació pública”.

Related Articles

Back to top button