Unides Podem-Esquerra Unida espera el suport de la resta de grups en les Corts per a defensar Cala Mosca malgrat les pressions rebudes

Estefania Blanes: “aquest tipus de fets demostren que és més necessari que mai regular l’activitat dels lobbies en Les Corts a través d’una modificació del Reglament que incloga mecanismes de publicitat i control així com un registre d’aquests grups.”

El pròxim dia 13 de juliol, la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports debatrà i votarà una Proposició no de llei (PNL) per a evitar la consumació definitiva del projecte d’urbanització de “Cala Mosca” a Orihuela, a través de la cerca d’alternatives viables i mediambientalment sostenibles dins de la normativa vigent. En paraules de Estefania Blanes, portaveu adjunta Grup Parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts Valencianes, “hem presentat aquesta proposta perquè creiem que tenim l’obligació i el deure de protegir aquest espai natural i que les Corts han de pronunciar-se políticament sobre aquest assumpte, no obstant això, els membres de la comissió hem rebut pressions d’interessos immobiliaris per a no aprovar aquesta PNL.”

La carta remesa a tots els membres de la comissió, adverteix que l’aprovació de la PNL podria portar aparellada “una cascada d’indemnitzacions” i fins i tot “tot tipus d’accions tant en via administrativa com en via penal, per a depurar les responsabilitats” i sol·licita que la comissió procedisca a rebutjar la PNL presentada per Unides Podem-Esquerra Unida.

Blanes ha volgut deixar clar que “malgrat qui li pese sempre defensarem el patrimoni mediambiental i els interessos de la majoria social, i sabem que sempre ens costarà pressions de sectors amb interessos privats, però no pararem” i ha afegit, “estem segures que la resta de grups polítics tampoc es deixaran influenciar i donaran el seu suport a la nostra proposta per a la defensa de Cala Mosca.”

Per a la diputada d’esquerres, “fets com aquest demostren la importància que té regular l’activitat d’influència que els grups de pressió o lobbies volen exercir sobre les diputades i diputats en l’exercici de la nostra labor”. En aquest sentit, la coalició d’esquerres ha avançat que presentarà una proposta per a incloure en el Reglament de les Corts la regulació de l’activitat d’influència dels grups d’interés o lobbies “perquè aquests intents d’influenciar en la presa de decisions de les i els diputats siguen públiques i conegudes i que se sancione a qui incomplisca uns paràmetres clars de legalitat i ètica”, i ha finalitzat dient “perquè com a diputades triades legítimament per la ciutadania tenim un mandat constitucional que complir i el deure de defensar els principis polítics i el programa electoral amb el qual ens presentem a les eleccions, res ni ningú pot pertorbar la nostra labor per l’existència d’interessos privats o econòmics contraris a l’interés general.”

Related Articles

Back to top button