EUPV presenta en el Congrés una bateria de preguntes sobre la discriminació del caqui de la Ribera enfront d’altres cultius

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat en la Cambra Baixa una sèrie de preguntes relatives a la discriminació que pateix el caqui en comparació d’altres cultius i les mesures a aplicar per part del Govern per a contribuir a superar la delicada situació per la qual travessa aquest producte al País Valencià. El dirigent d’esquerres ha portat aquesta problemàtica al Congrés després de la denúncia presentada per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), en afirmar que el cultiu de caqui, un dels pocs que oferia una rendibilitat digna als agricultors valencians, travessa els seus moments més difícils. 

Segons aquesta associació, el veto rus en 2014 a l’exportació de caquis i altres productes agroalimentaris europeus i l’absència de mercats alternatius asiàtics i americans, han provocat una disminució del 25 per cent del preu del caqui en les tres últimes campanyes, situant-se en alguns casos per sota dels costos de producció.

Així mateix, Ricardo Sixto insisteix en el seu escrit en la incidència negativa que sobre el cultiu de caqui podria tenir la decisió russa. “El Govern espanyol i la Unió Europea (UE) van prometre algun tipus de compensació i cercar mercats alternatius. No obstant açò, pel que sembla, gens d’açò ha ocorregut i, per açò, demanem explicacions a l’Executiu del PP”, ha afegit.

En suma, -ha continuat el diputat valencià- “aquests agricultors denuncien sentir-se enganyats perquè les institucions no van proporcionar als afectats compensacions econòmiques suficients ni nous mercats més enllà d’Europa i davant aquesta situació és necessari que el Govern central explique les mesures que pensa posar en marxa per a evitar aquesta discriminació”.

Related Articles

Back to top button