EU D’ALZIRA PRESENTA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE LA FILOSOFIA EN L’ENSENYAMENT

EU ha presentat una moció a l’Ajuntament d’Alzira per a exigir al Govern Valencià que garantisca l’assignatura de la Filosofia com matèria específica obligatòria en Secundària i Batxiller, tal i com s’havia compromés a fer la pròpia Conselleria.

Des d’EUPV d’Alzira reclamem que Filosofia no quede esclosa de l’ensenyament, tal i com preveia inicialment la LOMQE del govern del sr Rajoy. Aquesta matèria resulta indispensable per a la formació de la ciutadania, no sols pels continguts sinó per les competències que aporta a l’alumnat com la capacitat crítica, argumentativa, d’anàlisi i  habilitats com l’argumentació i capacitat de reflexió davant els problemes. El Consell de la Generalitat Valenciana (Compromís i PSOE) i el conseller d’Educació, el sr Marzà, després de dos anys en el govern encara no han fet res per revertir els efectes perversos de la LOMQE contra la Filosofia a pesar del seu compromís; en canvi, la majoria de comunitats autònomes ja han regulat en els seus respectius decrets curriculars de Secundària i Batxillerat l’obligatorietat d’ofertar aquesta assignatura.

Des d’EUPV d’Alzira ens sumem a la reivindicació de la comunitat educativa al complet (pares, mares, alumnat, professorat i sindicats) que donen suport per a què la Filosofia siga una assignatura obligatòria a l’ensenyament valencià, aspecte essencial per a formar una ciutadania amb valors, democràtica i crítica

Related Articles

Back to top button