S’inicia el procés per a declarar la Dansa dels Porrots com a Bé d’Interés Cultural

El 27 de setembre s’aprovà al Ple municipal una proposta d’acord del regidor de Cultura i Memòria Històrica, Valentín Mateos, per a començar els tràmits que permetran sol·licitar que la Dansa dels Porrots puga ser declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC). La proposta va ser votada a favor per unanimitat.

Aquesta setmana domen un pas més en aquesta tasca, l’Ajuntament de Silla ha segut convidat al Consell Valencià de Cultura de la mà de Gloria Marcos, exdiputada i excordinadora general d’EUPV i actual membre del Consell Valencià de Cultura.

El Consell Valencià de Cultura és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en matèries referents a la cultura valenciana i les seues comissions elaboren informes i dictàmens que la Generalitat té en compte a l’hora de fer les declaracions BIC.

L’Ajuntament actualment es troba elaborant i recopilant la documentació necessària per a sol·licitar formalment la declaració com a BIC d’aquesta dansa tradicional representativa de Silla i aquesta presentació ha servit per a explicar els valors de la Dansa dels Porrots i mostrar el seu respecte a aquesta important institució cultural.

A les seues intervencions, Valentín Mateos ha posat en valor el consens total que hi ha entre totes les institucions, partits polítics i la societat de Silla en reconèixer que la Dansa dels Porrots representa el patrimoni cultural del municipi. Per la seua part, Abelard Hernández president de l’asociació cultural Dansa dels Porrots ha exposat al Consell la història i la tradició d’aquesta dansa, però també l’herència cultural que representa per a Silla.

Els membres del Consell han valorat positivament l’exposició de la delegació de Silla i han destacat algunes de les particularitats de la Dansa dels Porrots de Silla, com l’existència de la secció femenina, el fet de que no siga una dansa guerrera com la resta o la seua continuïtat ininterrompuda al llarg de la història.

Related Articles

Back to top button