Hui ha finalitzat el Pla d’Ocupació Juvenil per a joves qualificats 2016

Aquest matí s’han lliurat els certificats als 15 joves que han treballat durant sis mesos a l’Ajuntament d’Alzira en el Pla d’Ocupació de Joves Qualificats que s’han dut a terme per la regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alzira i IDEA, el qual va adreçat a aquelles/s joves amb formació acadèmica en situació de desocupació.

Segons Ivan Martínez, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: “davant el problema de la desocupació juvenil a Alzira, resulta imprescindible articular mesures que incrementen les oportunitats d’ocupació d’aquest col·lectiu, les quals deuen contribuir a facilitar el seu accés al mercat de treball, a la ocupació i a l’adquisició de pràctica laboral en un entorn real. l’administració té l’obligació de donar oportunitats als nostres joves i la principal prioritat de l’Ajuntament és l’ocupació”

Gràcies a aquest Pla per a joves qualificats, que s’inclou dins el Pla d’Ocupació Juvenil, des del 2015 un total de 45 joves d’Alzira, entre 18 i 25 anys, amb formació acadèmica, s’han iniciat en la seua primera experiència laboral a través de la realització de pràctiques no laborals, durant 6 mesos, en els distints departaments de l’Ajuntament d’Alzira. Per al 2017, a més a més, aquests contractes s’han ampliat a 9 mesos.

Aquest pla es complementa amb Pla d’Ocupació Juvenil «Formació+Ocupació» que ha permés contractar 20 joves sense formació, amb l’oportunitat de formar-se i al mateix temps treballar i tindre experiència laboral en distintes àrees de l’Ajuntament (75% per a activitat laboral i 25% per a activitat formativa). A més a més obtindran l’FP bàsica i el Graduat Escolar amb la col·laboració de l’IES Luís Suñer.

El Pla d’Ocupació Juvenil, finançant íntegrament per l’Ajuntament d’Alzira, suposa per al 2017 una inversió de 365.000 euros, i va ser una de les primeres mesures que va emprendre la regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alzira, després que s’havien suprimit en l’anterior legislatura.

Related Articles

Back to top button