Esquerra Unida exigeix al Govern Central un llistat de les infraestructures pendents al País Valencià per a evitar els danys ocasionats per les fortes pluges

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha anunciat que va a presentar una bateria de preguntes al govern d’Espanya per a conèixer quins són les infraestructures relacionades amb la prevenció de pluges torrencials que estan pendents de completar-se a el País Valencià. “Les pluges de les setmanes passades han tornat a provocar greus inundacions en algunes comarques del País Valencià que han afectat a una gran quantitat de cultius però també, fins i tot, han mort persones, a més de tots els desperfectes ocasionats en habitatges, carrers i camps”, ha apuntat Sixto.

Segons ha explicat el diputat valencià, “cada vegada que tenim un episodi de pluges torrencials al País Valencià ens trobem que des de Madrid se’ns prometen ajudes i inversions per a pal·liar els efectes i per a evitar que es tornen a repetir, no obstant açò, quan es produeix un episodi de pluges torrencials ens tornem a adonar que moltes de les coses que se’ns va prometre no s’han fet realitat”.

Per açò, no és una situació nova o excepcional per a algunes comarques que pràcticament tots els anys tenen problemes semblats com el cas de les Riberes. “Davant aquesta situació i preveient que per als pròxims anys es repetisquen aquest tipus de pluges, no és raonable que es mantinguen retallades amb inversions en infraestructures contra les inundacions perquè, en cas contrari, el Govern central i l’autonòmic seran responsables dels danys ocasionats si hi ha pròximes inundacions”, ha afirmat Ricardo Sixto.

“Fa falta que el Govern central ens explique quins són les inversions que queden pendents del Pla d’Inundacions al País Valencià, si es pretén realitzar una actualització del mateix o reactivar-ho i, sobretot, després dels últims fets, saber si es plantegen noves actuacions”, ha conclòs el dirigent de la formació d’esquerres.

Related Articles

Back to top button