Sixto trasllada el “ple suport” d’IU als col·lectius que han presentat hui en el Congrés una iniciativa perquè es garantisca el “ple laïcisme del sistema educatiu”

El diputat valencià assenyala que “des d’IU portem anys treballant en aquest sentit i coincidim amb l’esperit i la lletra de les reivindicacions plantejades”

El diputat i portaveu d’IU en la Comissió Constitucional del Congrés, Ricardo Sixto, ha traslladat aquest matí el “ple suport” d’aquesta formació a la iniciativa que han registrat hui prop de 40 col·lectius, organitzacions i sindicats en la Cambra baixa perquè el pròxim Govern garantisca el “ple laïcisme del sistema educatiu”, eliminant la religió dels centres d’ensenyament.

Representants d’aquests col·lectius s’han reunit amb Sixto dins de la ronda de contactes que mantenen amb representants de diferents formacions i grups parlamentaris amb la finalitat de sol·licitar-los el seu compromís per a tramitar aquesta iniciativa en els mateixos termes que l’han registrat.

El parlamentari d’IU assenyala que “des de la nostra organització portem anys treballant en aquest sentit i coincidim amb l’esperit i la lletra d’aquestes reivindicacions. Els seus promotors saben que no tenim una doble cara i que poden comptar amb nosaltres per a convertir la seua proposta en una iniciativa parlamentària perquè puga ser debatuda en el Congrés”.

El text emplaça al pròxim executiu que sorgisca després de la sessió d’investidura d’aquesta setmana en la qual es presenta com a candidat el líder del PP, Mariano Rajoy, al fet que assegure el “imprescindible” caràcter laic de l’escola com a institució pública, deixant la religió confessional fóra del sistema educatiu oficial.

Entre els qui subscriuen la iniciativa es troba Europa Laica, Marea Verda, la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i mares d’Alumnes (CEAPA), així com sindicats d’ensenyament i d’estudiants que, entre altres qüestions concretes, coincideixen que el laïcisme no és una qüestió ideològica, sinó un dret democràtic.

Related Articles

Back to top button