UP demana a Conselleria que investigue el tracte a un home negre per part dels vigilants de Metrovalencia

 

Estefania Blanes: “Si els vigilants apliquen aquest protocol a tothom, és a totes llums excessiu; si només l’han aplicat en aquest cas, és intolerable”

La diputada i portaveu del grup parlamentari d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha adreçat una pregunta parlamentària a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat al voltant dels fets que estan circulant de forma viral per les xarxes durant les últimes hores, en què vigilants que presten servei a Metrovalencia immobilitzen de forma violenta a una persona negra per, supsadament, no portar ben col·locada la mascareta sanitària. En paraules d’Estefania Blanes, “volem conèixer quina mena de protocols s’han aplicat en aquest cas, perquè no sembla que procedir d’aquesta manera tan violenta tinga  com a objetiu principal la protecció de la salut dels usuaris. Si els vigilants apliquen aquestes mesures a tothom que tinga la mascareta mal posada, és a totes llums excessiu; si només l’han aplicat en aquest cas, és absolutament intolerable, perquè s’aprecia un tracte discriminatori per raons de raça”.

Estefania Blanes, en la seua pregunta, requereix a la Conselleria si disposa d’algun informe sobre els casos en què s’hagen pogut aplicar mesures de força per part dels treballadors i treballadores de l’empresa de vigilància de Metrovalencia: “Aquest cas ha trascendit gràcies a la gravació en vídeo per part d’una usuària, i al fet que les xarxes socials l’hagen fet viral. Però ens preocupa molt que aquest modus operandi s’haja repetit o fins i tot haja estat habitual en el tracte als usuaris i usuàries, per part dels vigilants de l’empresa. En un context tan complicat com l’actual, amb forces polítiques que estan atiant l’odi i tractant d’estendre la xenofòbia i el racisme entre la població, des de les institucions hem de treballar molt intensament per garantir que aquells qui treballen per salvaguardar l’ordre i la seguretat en cap cas puguen discriminar cap ciutadà o ciutadana, i molt menys pel color de la seua pell, la seua nacionalitat ni el seu gènere”.

Related Articles

Back to top button