Esquerra Unida aposta per una renovació orgànica per a enfortir l’organització amb una assemblea extraordinària

Esquerra Unida del País Valencià… (EUPV) va celebrar aquest dissabte en la seua seu central de carrer Borrull de València, una reunió ordinària del Consell Polític Nacional, el seu màxim òrgan entre assemblees. Entre altres qüestions, es va aprovar la convocatòria d’una Assemblea extraordinària que se celebrarà dins de tres mesos.

La proposta de la Comissió Executiva d’EUPV per a celebrar una Assemblea extraordinària, en una clara aposta per l’enfortiment de l’organització a través de la participació directa de la militància, es va aprovar amb 50 vots a favor (53%) i 45 vots en contra (47%); votació en la qual van participar 95 persones de les 98 que componen l’òrgan.

Rosa Pérez, Coordinadora general d’EUPV, va afirmar que: “El nostre major desig és que la militància puga elegir una nova direcció per a enfortir internament la nostra organització i afrontar els reptes del context polític i aquest nou cicle que a penes acaba d’iniciar-se.” Cicle polític per al qual la Coordinadora va manifestar també “una aposta de tot el conjunt d’Izquierda Unida per Sumar, entés com un espai en el qual conviure formacions polítiques diverses, amb identitat pròpia i amb un programa polític comú per a transformar des de les institucions”.

Prèviament, en el punt anterior de l’ordre del dia es va abordar l’Informe Polític de la Coordinadora amb el qual s’analitza la conjuntura política general i la pròpia de l’organització. L’informe, que s’ha anat elaborant en les últimes setmanes de manera participativa amb la militància en reunions comarcals per a recollir el sentir de les bases, es va aprovar amb 51 vots a favor (53%), 45 en contra (46%) i 1 una abstenció (1%); votació en la qual van participar 97 persones de les 98 que componen l’òrgan.

Seguidament, una representant de la direcció d’IU federal, va participar com a convidada en aquesta sessió per a informar de la conjuntura política d’Izquierda Unida després de la recent eixida d’Alberto Garzón de la primera línia. En eixe context, la direcció d’EUPV va manifestar un nítid suport i respecte a la decisió del fins ara Coordinador federal i l’enorme agraïment per la seua labor tant en l’organització com en l’àmbit insititucional.

En celebrar-se la reunió en el Dia Internacional de l’eliminació de les violències contra les dones, el 25 de novembre, la jornada va finalitzar amb un minut de silenci en homenatge a totes les víctimes del masclisme, per a posteriorment eixir a manifestar-se pels carrers a l’uníson crit de: ¡Se acabó!

Related Articles

Back to top button