EUPV portarà al Congrés dels Diputats les últimes adjudicacions d’obres del Port de València a la ZAL

 

Rosa Albert:  “Malgrat estar recorreguda judicialment i per tant pendent de sentència, el port torna a actuar d’esquena a la ciutadania amb la complicitat de l’Ajuntament de València”

Des d’EUPV continuem mantenint el nostre posicionament en contra de l’acord del 2018 entre Generalitat, Port i Ajuntament pel qual es donava via lliure a la reactivació de la ZAL. “No sols s’incompleix un compromís electoral  a més s’ignora que aquest pla urbanístic està recorregut en els tribunals a través d’una  denúncia presentada per la plataforma “Horta és futur”. La coordinadora de la coalició de de esquerres a la ciutat de València ha recordat que quan es va triar la Punta per a l’expansió del Port de València es va causar un mal irreparable al territori i a les persones tal com va reflectir en el seu moment l’informe elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. Albert, ha afegit que  “les xifres d’aquests últims anys demostren que la ZAL de la Punta no és essencial per al creixement de l’activitat econòmica del Port de València el que fa molt més incomprensible aquestes actuacions”.

La portaveu d’Esquerra Unida a València ha tornat a reivindicar un model de ciutat per al present però també pensant en el futur, on l’anomenada infraestructura verda jugue un paper en el disseny urbanístic i del territori i ajude a pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “Hem defensat una línia costanera integrada que abaste tot el litoral del terme municipal. Per a Esquerra Unida, recuperar La Punta significa un pas més: obrir una possibilitat de poder realitzar un vertader corredor verd que vaja des de l’Albufera al Túria”.

Finalment Albert ha traslladat que exigiran explicacions a través de la seua diputada en el  Congrés Roser Maestro.

Related Articles

Back to top button