Esquerra unida es suma a la mobilització contra el projecte urbanístic de la Renegà

 

Silvia Peris: “Si l’empresa està actuant als terrenys sense llicència la Generalitat ha d’actuar ja per aturar les obres”

Esquerra Unida se suma a la manifestació convocada per a aquesta vesprada a les 18.30 hores a la Plaça de les Corts de Benicàssim per a mostrar el rebuig al projecte urbanístic al paratge del Litoral de Bellver-Renegà. La representant d’EUPV a la coordinació de la confuència Unides Podem a Castelló, Silvia Peris, ha alertat en nom de l’organització de les conseqüències de la intervenció, on una empresa preveu construir un centre d’interpretació acompanyat d’apartaments de luxe i un hotel de 77 habitacions. En paraules de Peris, “o actuem amb el màxim zel i garanties abans que es consoliden fets consumats, o la Renegà serà una vergonya comparable al tristament conegut Algarrobico, el polèmic hotel del parc natural del Cap de Gata, a Almeria”.

Silvia Peris s’ha referit a més a la denúncia recentment presentada per organitzacions conservacionistes davant el Seprona, perquè tot sembla indicar que l’empresa constructora ha procedit a executar importants modificacions del terreny sense disposar de la corresponent llicència d’obra major: “El govern valencià hauria de donar ordre per paralitzar de forma immediata els treballs, davant la possibilitat que s’haja procedit a moure terres i a talar arbres sense disposar de la llicència que correspon a aquestes actuacions”.

Peris ha recordat que Esquerra Unida ja va sol·licitar a les autoritats comunitària la supervisió del projecte, ja que afecta a una zona inclosa dins la Xarxa Natura 2000 europea: “Seguirem recurrint a Europa, i ja hem sol·licitat informació tant a la Conselleria d’Obres Públiques com al Ministeri de Medi Ambient. Els governs estatal i autonòmic han d’incidir en la defensa i la preservació del medi natural i del paisatge, especialment tractant-se d’una de les últimes zones de costa que encara resten sense urbanitzar al litoral del País Valencià”.

Related Articles

Back to top button