EUPV reclamarà a través dels PGE una partida que financie adequadament el transport a la Ciutat de València

 

Roser Maestro: “La crisi del COVID-19 ha tornat a posar de manifest l’infrafinançament del transport públic a la ciutat de valència, davant d’aquesta realitat urgeix prendre mesures que garantisquen un transport públic de qualitat i això passa necessàriament per un finançament adequat”

Rosa Albert: “Tornarem a reclamar a través del nostre grup parlamentari que els PGE contemplen un finançament suficient per a l’EMT, com la que tenen des de fa anys altres grans ciutats com Madrid i Barcelona” 

La diputada en el congrés Roser Maestro i la coordinadora d’EUPV de la ciutat de València Rosa Albert, han anunciat hui que una de les qüestions que es plantejaran des de la seua formació en la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat, serà que es contemple una assignació financera per a subvencionar el transport públic en la capital i la seua àrea d’influència de la mateixa manera que succeeix en altres grans ciutats com Madrid o Barcelona, el sistema de mobilitat de les quals urbà també seria deficitari sense aqueixa aportació. “Entenem que si bé és necessari que es compense als Ajuntaments per la pèrdua d’ingressos que ha generat la pandèmia, no hem d’oblidar que existeix un deute històric amb el transport públic a la ciutat de valència”. “En aqueix sentit treballarem amb la resta de forces polítiques d’esquerres que van donar suport a la investidura per a posar fi a aquesta situació d’infrafinançament” ha declarat Maestro.

Per la seua part Albert s’ha referit a la polèmica suscitada entre el Ministeri de Foment i l’Alcaldia en quedar-se la ciutat de València fora de les ajudes estatals “Entenem que la mobilitat sostenible ha de ser un eix fonamental per a qualsevol govern progressista i ha arribat el moment que es dote pressupostàriament. La ciutadania no entendrà que no s’aborde amb serietat aquesta situació”. En aqueix sentit Albert s’ha referit a la plantilla de l’EMT i al compromís de garantir les seues condicions laborals.

Finalment Maestro ha reiterat el compromís de la seua formació, que igual que en anteriors legislatures portarà al congrés aquesta iniciativa. “Reiterem el nostre compromís amb l’ocupació pública, la mobilitat sostenible i reconeixem el caràcter essencial que tenen els Ajuntaments en la prestació dels serveis públics, en aqueix sentit treballarem per a aconseguir un consens entre les forces polítiques d’esquerres que garantisca que aquests pressupostos recullen una partida pressupostària suficient”

Related Articles

Back to top button