Esquerra Unida considera la sentència del Suprem sobre la llengua “un atac als fonaments de l’autonomia valenciana”

 

Estefania Blanes: “Difícilment podrem protegir i promoure la nostra llengua, tal com diu l’Estatut d’Autonomia, si els tribunals ens impedeixen fer-ne ús”

La diputada autonòmica d’EUPV i portaveu adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem  a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha mostrat el rebuig de l’organització a la sentència del Tribunal Suprem que impedeix a les institucions del País Valencià comunicar-se en la llengua compartida amb Catalunya i les Illes Balears: “Des d’Esquerra Unida considerem que aquesta sentència suposa un atac als fonaments de l’autonomia de les institucions valencianes, ja que l’Administració del País Valencià té el deure, marcat per l’Estatut d’Autonomia, de preservar i promoure la nostra llengua pròpia. Impedir que les nostres institucions s’expressen en la seua llengua suposa una regressió a anys foscos de prohibicions, imposicions i autoritarisme, que ja vam superar per avançar en la normalitatzació dels nostres trets identitaris”. 

Estefania Blanes s’ha congratulat de l’anunci per part de la Generalitat de recòrrer la sentència davant el Tribunal Constitucional espanyol: “Creiem que el Constitucional empararà un dret fonamental com el de llibertat d’elecció d’una de les dues llengües oficials per part de l’Administració. I és nostre deure, com a govern valencià, defensar un dels nostres elements patrimonials, culturals i identitaris més importants com a poble. Per tant, seguirem lluitant per a que el valencià siga una llengua normalitzada a tots els nivells, per suposat, també en l’àmbit administratiu; i per descomptat, en la relació amb altres territoris amb qui tenim una llengua en comú”.

Related Articles

Back to top button