Esquerra Unida reivindica a les Corts el paper central dels ajuntaments al procés de reconstrucció

 

Estefania Blanes: “Les administracions locals necessiten més que mai els recursos per atendre les realitats quotidianes de la ciutadania”

La diputada d’EUPV i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha intervingut hui a la Comissió Especial d’Estudi per a la Reconstrucció Social, Econòmica i Sanitària de les Corts, per reivindicar el protagonisme del municipalisme en el procés que s’obre ara per fer front als efectes de la pandèmia. Per a Blanes, “els ajuntaments formen la primera línia de l’Administració per atendre a la gent, i per tant necessiten més que mai els recursos essencials per fer front als problemes quotidians que afecten cada dia als ciutadans i les ciutadanes”.

Blanes ha fet aquestes afirmacions durant la compareixença del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, incidint en la necessitat de “repensar i reestructurar el territori, el model econòmic i les polítiques socials per a que el País Valencià siga capaç ja no només de refer-se dels colps de la Covid-19, sinó d’avançar en noves fórmules per posar en valor i rellançar sectors estratègics com la indústria, que ha de confiar en un model productiu que aposte per producció local i la reindustrialització, o el turisme, que necessita reorientar-se cap a una oferta de qualitat que abandone abaratir preus i serveis i que lluite contra la precarietat laboral que genera a les comarques on té major implantació”. 

La diputada d’EUPV a més ha agraït “l’esforç que han desenvolupat els nostres ajuntaments durant els moments més complicats de la pandèmia”, i una vegada més ha al·ludit a “la necessitat de reformar el finançament local per a oferir una millor resposta a les necessitats ciutadanes, i posar fi ja a l’etapa de la Llei Montoro que provoca tants problemes als nostres municipis”.

Related Articles

Back to top button