Esquerra Unida demana al PP que destine al coronavirus els diners que els seus dirigents han robat

 

Estefania Blanes: “Si el PP no portara tants anys impedint fer justícia en memòria històrica ara no caldria invertir en aquest apartat”

La diputada d’Esquerra Unida i portaveu adjunta del grup d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha eixit al pas de la proposta del PP per a que les partides de Memòria Històrica siguen destinades a la lluita contra la Covid-19. Blanes ha demanat al PP “que destine a la lluita contra el coronavirus els diners que s’han emportat els seus dirigents. El saqueig sistemàtic institucionalitzat és el que ens ha empobrit a les valencianes i els valencians, una quantitat incalculable la major part de la qual mai tornarà a les arques públiques i, per tant, no podrem destinar a serveis públics ni a l’atenció a les persones, ni a res”.

La diputada d’EUPV lamenta que, una vegada més, el PP utilitze les polítiques de memòria històrica per fer demagògia i electoralisme: “Ja ens tenen acostumades a mostrar la seua aversió a la justícia democràtica i a la memòria històrica: al cap i a la fi, no fan altra cosa que demostrar veritablement el poc respecte que tenen per la democràcia. Si durant tants i tants anys no s’hagueren dedicat a impedir complir amb els mínims exigibles a una societat democràticament normal, és a dir, complir amb les víctimes dels dos bàndols de la guerra civil i de la dictadura, ara no seria necessària cap inversió en aquest apartat. A qualsevol sistema democràtic consolidat s’haurien d’haver cobert ja aquests mínims de justícia, veritat i reparació, tal i com ens ha recordat una vegada rere l’altra la pròpia ONU, i així ho està acomplint per fi el govern del Botànic”. 

Related Articles

Back to top button