Esquerra Unida denuncia a Brussel·les el projecte urbanístic a la Serra de la Renegà

 

 

Marta Martín: “Les autoritats europees no poden seguir pemetent les agressions al litoral valencià”

Estefania Blanes: “Hem d’evitar que rebrote un model d’urbanisme que deuríem eradicar definitivament” 

A instàncies d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) l grup d’Izquierda Unida al Parlament Europeu ha adreçat una pregunta a la Comissió, denunciant davant aquest organisme la possible vulneració de directives europees per part del projecte urbanístic que es desenvolupa a l’entorn de la Serra de la Renegà, a una parcel·la litoral del terme d’Orpesa. Tal i com expressa la delegada de l’oficina d’IU al País Valencià, Marta Martín, “les autoritats europees han de tindre constància de que una nova agressió al litoral valencià està posant en risc una àrea de la Xarxa Natura 2000, i per tant que hauria de ser preservada per la pròpia UE. Podrien incomplir-se directives europees en aquesta nova amenaça, i és el nostre deure alertar els organismes europeus d’aquesta possible vulneració abans que siga massa tard”.

En la pregunta registrada pels eurodiputats Sira Rego i Manu Pineda Esquerra Unida planteja la possible vulneració de la directiva 92/43/CEE relativa a la conservació dels hàbitats naturals, la fauna i la flora. En paraules de Martín, “no és, ni molt menys, la primera vegada que hem d’alertar a les autoritats europees sobre projectes urbanístics agressius que posen en risc àrees naturals que, en teoria, hauria d’encarregar-se de protegir la pròpia Unió Europea. Hem de recordar una vegada més l’informe Auken, elaborat pels organismes comunitaris que va evidenciar davant tota Europa les vergonyes del desastre immobiliari a la costa del País Valencià. Esperem que aquests abusos queden definitivament enrere, i no haguem de tornar a ser coneguts per permetre la destrossa sistemàtica del territori i el patrimoni natural”.

Per la seua banda, la diputada a les Corts Estefania Blanes ha indicat que seguirà de prop el tema des del grup parlamentari d’Unides Podem a la cambra valenciana: “Requerirem tota la informació a la Conselleria d’Obres Públiques, perquè ens han arribat queixes sobre manca d’informació pública dels projectes que es desenvolupen a la zona. Estem segures que hi haurà una supervisió exhaustiva de tot el procés per part de l’administració, però tot i així volem eixir de dubtes i evitar que rebrote un model d’urbanisme litoral salvatge que ja hauria d’erradicar-se definitivament”.

Related Articles

Back to top button