Esquerra Unida considera que la sentència de Blasco evidencia la necessitat de canvis al Codi Penal

 

Estefania Blanes: “Tornem a constatar que els tribunals assenyalen a alts càrrecs de l’antic govern del Partit Popular com a culpables de maniobres il·legals, ampliant el retrat d’aquell govern inaust que s’omplia les butxaques amb diners de totes i tots”

La diputada d’Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes Estefania Blanes ha manifestat en nom de la seua organització que la sentència d’un any de presó a l’exconseller del PP Rafael Blasco “ens sembla absolutament insuficient, evidenciant la necessitat d’introduir canvis importants al Codi Penal espanyol. I més quan ahir mateix coneixíem la sentència de 19 mesos de presó imposada a la portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, per intentar aturar un desnonament”.

Per a l’executiva d’EUPV, la sentència té en part una lectura positiva, tal com expressa Blanes: “Per una banda, tornem a constatar que els tribunals assenyalen a alts càrrecs del govern del Partit Popular com a culpables de maniobres il·legals, ampliant el retrat d’aquell govern infaust que vam haver de patir tants anys les valencianes i els valencians i que s’omplia les butxaques amb diners de totes i tots”. “A més”, subratlla Blanes, “hem de recordar que la sentència de hui correspon a un cas que s’ha jutjat en dues parts, i en la primera sentència Blasco havia estat condemnat ja a 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació, dels quals ja n’ha passat sis i mig a Picassent”. 

No obstant, insisteix la diputada autonòmica, “a qualsevol persona amb uns mínims principis ètics se’ns queda molt mal cos amb aquesta sentència, perquè malversar amb diners destinats a ONG que treballen amb casos de necessitat extrema és de les baixeses morals més impresentables que hem pogut veure en el llarg historial de corrupció de càrrecs del PP, i el catàleg és ben ampli”. Estefania Blanes remarca que “cal que totes les institucions de l’Estat prenguen bona nota de cara a plantejar-se modificacions del codi penal, perquè mostren amb massa claredat que tenim un codi que tracta molt bé a lladres de coll blanc, mentre que castiga amb una duresa discutible i inexplicable determinats casos”. 

Related Articles

Back to top button