Esquerra Unida considera que l’admissió d’Enrique Ortiz de l’existència d’una trama evidencia la corrupció continuada i organitzada del PP

Rosa Pérez Garijo: “EUPV es va personar com a acusació popular i estem ben orgulloses d’haver contribuït a frenar l’espoli continuat de les arques públiques per part de la dreta, i a recuperar per a les arques públiques una part d’allò robat”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) Rosa Pérez Garijo s’ha congratulat davant el pacte a què ha arribat Enrique Ortiz amb la Fiscalia Anticorrupció admetent, a canvi d’una rebaixa en les penes, les pràctiques corruptes de la mà dels governs municipals del PP a Alacant: “Per a qualsevol persona demòcrata i amb un mínim sentit del civisme i la justícia resulta una bona notícia el fet que s’admeta l’existència d’aquesta corrupció sistemàtica, continuada i organitzada dels governs municipals del PP d’Alacant. A l’espera del que puga ocórrer amb la resta d’acusats, que Ortiz col·labore amb els tribunals i confirme l’existència d’aquestes pràctiques corruptes ens donen la raó als que durant anys hem estat denunciant-la malgrat les pressions, les desqualificacions i l’esforç que suposen aquestes batalles judicials”. Pérez, a més, recorda que “com a acusació popular, a EUPV ens sentim orgulloses d’haver contribuït a frenar l’espoli continuat per part de la dreta, i també a recuperar per a les arques públiques una part d’allò robat”.  

Per a la coordinadora d’EUPV, “afortunadament aquella etapa del PP al poder a poc a poc acaba revelant-se com el que Esquerra Unida sempre va denunciar: un règim de constant corrupció amb una banda disfressada de partit polític que es dedicava a l’espoli i el saqueig dels recursos de les ciutadanes i ciutadans. Uns governants que ens van portar a la ruïna i que van esquilmar les caixes públiques en benefici propi, i que afortunadament cada vegada tenen menys poder. La ciutadania i els tribunals van col·locant-los al seu lloc, i el que ens hauria de preocupar és que no tornaren mai a posar les seues mans sobre la gestió pública, ara que comprovem quines eren les seues activitats”. 

Rosa Pérez Garijo ha volgut a més recordar “el desgast i l’esforç personal que moltes persones d’Esquerra Unida hem hagut de patir per perseguir aquests delictes i denunciar-los al jutjat. Mai agrairem prou el temps, els recursos i els esforços que la nostra gent ha dedicat per aconseguir que el País Valencià deixe de ser un paradís de la corrupció, com ho va ser durant l’etapa del Partit Popular al poder, i aconseguir encetar una nova etapa com l’actual de netedat democràtica, de transparència, de gestió eficient i d’institucions veritablement dedicades al servei a la ciutadania”.

Related Articles

Back to top button