Esquerra Unida proposa trenta mesures per combatre el coronavirus a nivell municipal

Estefania Blanes: “Hem reunit les iniciatives dels nostres regidors i regidores i les posem a disposició dels ajuntaments que vullguen adoptar-les”

La comissió executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha elaborat un document que reuneix una trentena de mesures contra el coronavirus que ha posat a disposició dels regidors i regidores de la formació, per a que arriben en forma de propostes als ajuntaments valencians i puguen ser adoptades pels diferents consistoris. Tal i com indica la diputada d’EUPV a les Corts i membre de l’executiva, Estefania Blanes, “hem volgut reunir totes aquelles propostes que ens van arribant des de les nostres regidores i regidors, en un document viu que està en constant evolució i on podrem anar sumant aportacions i iniciatives, a fi de que siga el més útil i complet possible”.

Blanes explica que “aquest document no sols té com a objectiu que les companyes i companys amb representació institucional tinguen un document base sinó que totes les coordinadores i coordinadors locals sol·liciten als seus ajuntaments que posen en marxa aquelles mesures que consideren beneficioses per a la seua comunitat”.

La relació de propostes s’estructura en base a diferents grups temàtics: protecció social i estímul econòmic per a famílies i PIMES; comerç local; oci i entreteniment; xarxa de solidaritat i voluntariat; mesures sanitàries; mobilitat; i finalment, serveis municipals. Segons Estefania Blanes, “les administracions locals, en l’àmbit de les seues competències, han de respondre a la crisi impulsant mesures psicosocials, fiscals, de reparació i estímul econòmic que esmorteïsquen el greu impacte d’aquesta crisi en les dimensions psicològica i social de la població local. D’ahí la nostra intenció de realitzar totes les aportacions possibles que tinguem al nostre abast”.

El document, que també incorpora un annex amb el patró i les indicacions per confeccionar mascaretes d’ús domèstic, es troba penjat a la web d’EUPV a l’abast de qualsevol usuari (en versió en valencià ací, i en castellà ací); alhora, l’organització continua recollint propostes i anima tothom a fer-les arribar al correu organitzacio@eupv.org

Related Articles

Back to top button