Esquerra Unida aposta pels serveis públics per combatre el Covid-19 i les seues conseqüències

La formació exigeix que les oposicions previstes es realitzen quan haja passat la crisi sanitària i s’incremente el nombre de places ofertades per millorar els serveis públics

Rosa Pérez Garijo: “L’Estat de Benestar serà la nostra millor arma per combatre els efectes del Covid-19; és el moment d’eliminar les restriccions imposades com la taxa de reposició d’empleats públics”

A la reunió de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) mantinguda aquest matí per videoconferència, la formació progressista ha mostrat la seua solidaritat i ànim amb aquelles persones afectades pel Covid-19, especialment als familiars i amics de les persones mortes.

Així mateix la Comissió Executiva, recentment reformada al Consell Polític Nacional celebrat el 28 de febrer a Tavernes de la Valldigna, s’ha compromés a redoblar esforços per minimitzar l’impacte d’aquesta crisi i dels seus posteriors efectes econòmics i socials. Així, en paraules de la responsable de Política Institucional d’EUPV i síndica adjunta de el grup parlamentari d’Unides Podem en els Corts, Estefania Blanes, “fer front a l’actual situació és la prioritat, però no podem perdre ni un minut en la gestió posterior, per no deixar ningú enrere com va passar el 2008”.

En concret, EUPV ha anunciat que exigiran la realització de totes les ofertes d’ocupació pública que han quedat suspeses tan prompte com l’activitat administrativa torne a la normalitat. Per a Esquerra Unida aquestes setmanes tràgiques han demostrat una vegada més la importància dels serveis públics com a garantia de protecció i benestar social, de manera que la formació aposta per “dignificar, enfortir i ampliar l’Estat del Benestar, dotant de més i millor sanitat, educació , serveis socials, dependència… i, en general, una administració pública més potent capaç de respondre als problemes socials i ser motor de generació de riquesa col·lectiva”, ha manifestat Estefania Blanes.

Per a l’àmbit estatal, Blanes ha demanat a Govern central que acceleri el compliment de l’compromís d’eliminar la taxa de reposició d’empleats públics i les mesures neoliberals de PP de Montoro per permetre al conjunt de les administracions públiques ampliar la plantilla d’empleats públics i invertir en polítiques socials i d’estímul econòmic.

 

Residències de gent gran, centres de menors i investigació

Pel que fa al preocupant estat de les residències de gent gran davant l’augment de contagis i els múltiples casos apareguts de pèssima gestió per part de residències de titularitat privada, EUPV ha mostrat el seu total suport a l’ampliació de la xarxa de residències de titularitat i gestió pública, enfront de la política de privatització que va dur a terme el PP amb el model Cotino (que va beneficiar a empreses afins al PP, com va sentenciar el TSJCV).

Segons ha declarat Blanes, “en els moments més durs és quan es demostra la supremacia d’un model pensat per al benestar de la gent: el model públic, enfront d’un model de gestió pensat per al benefici empresarial, el privat”. Per això, ha afegit: “La nostra obligació és protegir els sectors socials més vulnerables, especialment en aquest moment. Residències de gent gran, centres de menors i menors tutelats, famílies en risc d’exclusió social… són els que més necessiten l’esforç de l’administració”.

Finalment, Esquerra Unida s’ha felicitat per la tasca que s’està realitzant des de diferents administracions públiques en la gestió de la crisi, des de l’educació valenciana amb el programa MULAN perquè tots els xiquets i xiquetes puguen continuar les seues tasques formatives, fins als avanços en la investigació de virus realitzats per la fundació pública valenciana FISABIO. Per a Blanes, “això demostra que la inversió en investigació pública no només és rendible, sinó que redunda en un interès general”.

Related Articles

Back to top button