Esquerra Unida trasllada a les institucions les propostes dels sindicats agraris

Roser Maestro: “Tant al Congrés com a Europa mantindrem un seguiment constant sobre la reforma de la PAC perquè hi ha una gran preocupació per com afectarà els productors”

 

La diputada d’Esquerra Unida al Congrés, Roser Maestro, i l’assistent local del grup d’Izquierda Unida a l’Europarlament, Marta Martín, van mantindre ahir reunions amb els sindicats agraris UPA-PV (Unió de Petits Agricultors i Ramaders) i COAG Comunitat Valenciana (Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders), uns encontres que van servir per traslladar les principals reivindicacions i preocupacions de les organitzacions agràries. En paraules de Maestro, “és necessari escoltar les llauradores i ramaderes perquè estan vivint una situació crítica, i les seues dificultats ens afecten a totes i a tots. Necessitem reestructurar les polítiques agràries i posar en marxa des de les institucions mesures d’impuls a un model agrícola i ramader sostenible, perquè treballar en millorar les condicions al camp també és lluitar contra els efectes del canvi climàtic i en favor de l’equilibri territorial”.

Les organitzacions agràries han incidit especialment en la necessitat de posar en marxa mesures de protecció als professionals del sector agrícola i ramader, com ara millorar la cobertura de les assegurances agràries de cara a fer front a les catàstrofes naturals, millorar l’accés al camp de dones i joves, o també implementar polítiques de control dels preus en línia de desmercantilitzar l’alimentació: “Les grans empreses agroalimentàries i distribuïdores estan condicionant completament l’activitat agrària, i això vol dir que estan tenint uns efectes perniciosos sobre el territori, sobre el medi ambient i sobre la realitat socioeconòmica d’àmplies zones i de milions de persones. Ja és hora de que els llauradors i ramaders senten que les institucions estan al seu costat, perquè acumulem massa anys de perjudicis i de polítiques en contra dels seus interessos”, comenta la diputada d’EUPV.

Entre les principals preocupacions plantejades per UPA I COAG es troba la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), que serà determinant per al futur del sector. Segons Roser Maestro, “per nosaltres és una prioritat tant al Congrés com a Brussel·les defensar un model que no acabe perjudicant als petits productors, com s’ha revelat l’actual sistema. Des d’Esquerra Unida mantindrem un seguiment constant sobre aquesta reforma a totes les institucions on tenim representació; front als dels grans terratinents i les corporacions multinacionals, que són ara per ara els principals beneficiaris de la PAC, hem de treballar per una Política Agrària que defense els interessos de la gent que treballa al camp”.

Related Articles

Back to top button