Esquerra Unida reclama la DIA de l’ampliació del Port de València malgrat els canvis anunciats al projecte

L’executiva convoca unes jornades municipalistes a Gandia els dies 28 i 29 de març

L’executiva d’Esquerra Unida del País Valencià va mantindre ahir una reunió en què va afiançar la seua posició davant l’ampliació del Port de València, incidint en la necessitat d’elaborar una nova Declaració d’Impacte Ambiental. En paraules de la diputada a les Corts per Unides Podem i membre de l’executiva d’EUPV Estefania Blanes, “l’anunci del president Ximo Puig de reduir les pretensions inicials d’ampliació la considerem una bona notícia, i ens congratulem d’aquesta decisió per part de l’Autoritat Portuària de València. No obstant, el projecte continua diferint molt del que es va aprovar el 2007, a banda de que les circumstàncies climàtiques també han canviat substancialment el paper que deu jugar l’Administració davant infraestructures que poden tindre una incidència important sobre el medi ambient i el territori. Per això, creiem que tot i la reducció continua sent necessària una nova DIA abans de que el projecte tinga llum verda”.

Precisament Estefania Blanes participarà demà dimecres a les 19h en la xarrada organitzada per Unides Podem a l’Ateneu Marítim de València, junt amb la membre de Podem València Maria Oliver i al representant de la plataforma ‘el litoral per al poble’ Joan Olmos. L’acte, que estarà presentat per Amadeu Sanchis, pretén “compartir informació sobre el projecte amb el veïnat afectat directament per la futura ampliació, donant a conèixer la postura que Unides Podem mantenim a les institucions, i també recollir les propostes i preocupacions de la gent per tal de traslladar-les a les pròpies institucions on tenim representació”.

Consell Polític Nacional i Jornades municipalistes

Esquerra Unida celebrarà aquest dissabte 29 de febrer a Tavernes de la Valldigna el seu Consell Polític Nacional, el seu màxim òrgan de direcció; es tracta del primer CPN després de la formació del nou Govern central, i en ell s’analitzaran les implicacions d’aquest nou executiu tant per a la formació com per a les relacions entre la Generalitat Valenciana i el Govern central, així com les primeres mesures adoptades en benefici de la ciutadania.

D’altra banda, l’executiva va aprovar l’organització d’unes jornades municipalistes a Gandia els dies 28 i 29 de març, una cita adreçada als càrrecs municipals que representen a EUPV a les localitats del País Valencià. El programa de les jornades comptarà amb la participació, entre d’altres, de l’eurodiputada d’IU Sira Rego, de l’ex-regidor de Madrid Carlos Sánchez Mato, de l’ambientòleg Santiago Gutiérrez, del regidor de Còrdova Pedro García, així com membres de l’equip de comunicació de La Cueva, junt a tots els càrrecs institucionals d’EUPV a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Congrés dels Diputats, les Corts Valencianes i la Generalitat. “El que volem és crear un fòrum d’intercanvi de propostes i idees sobre temes com l’economia i els serveis públics al servei de les persones, el feminisme, la memòria, el laïcisme, la participació… I a més tenim previst fer un taller de coordinació entre les institucions i els municipis. En definitiva, continuarem treballant per seguir traslladant a les institucions la lluita pels drets de la ciutadania i per unes condicions de vida millors per a la gent, en què es centra la nostra acció política i el nostre treball”, indica Estefania Blanes.

Related Articles

Back to top button