Esquerra Unida reclama des dels ajuntaments valencians millores al servei de Rodalies

 

Estefania Blanes: “No es pot permetre un funcionament tan pèssim com el que està tenint en els últims temps, i que està convertint una solució bàsica de mobilitat en un veritable problema per a la vida de la gent”

 

Esquerra Unida del País Valencià presentarà als ajuntaments una moció per a reclamar al govern valencià i a l’executiu central les dotacions i recursos necessaris per al bon funcionament del servei de Rodalies del nostre territori. En paraules de la diputada a les Corts i membre de l’executiva d’EUPV, Estefania Blanes, “el Rodalies és un dels serveis bàsics de transport públic per a la ciutadania, un servei de primera necessitat diària per a centenars de milers de valencianes i valencians. I no es pot permetre un funcionament tan pèssim com el que està tenint en els últims temps, i que està convertint una solució bàsica de mobilitat en un veritable problema per a la vida de la gent”.

 

Al contingut de la moció, EUPV subratlla el greu empitjorament i el progressiu deteriorament que presenta el servei en els darrers anys, recollint les dades que ha fet públiques l’Associació Valenciana pel Transport Públic i que mostren que la supressió de trens ha passat de 543 el 2015 a 7.593 el 2019, una circumstància que s’ha vist acompanyada en una caiguda de viatgers de fins el 42% entre els anys 2006 i 2018.

 

El text que presentaran els regidors i regidores d’EUPV als ajuntaments valencians durant les properes setmanes apel·la al govern autonòmic per a que inste al Ministeri de Foment i als organismes estatals responsables del servei a que, per una banda, es porte a terme un estudi econòmic de les necessitats i inversions pendents de les Rodalies; d’altra banda, es reclama, tal i com ja van aprovar les Corts en el seu moment, que se subsanen aquestes inversions pendents que necessita el servei; i finalment, es demana la transferència del servei a la comunitat autònoma. Així mateix, incideix en la necessitat de que la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies fixe les seues reunions de forma periòdica cada any, una mesura que ja ha reclamat com a Proposició No de Llei el Grup Parlamentari d’Unides Podem a les Corts Valencianes, formulada per la pròpia diputada i portaveu adjunta Estefania Blanes.

 

Segons explica Blanes, “som plenament conscients de les dificultats que tenen tant el govern central com l’autonòmic per tal de fer efectives totes aquestes mesures. I entenem que el problema no s’arreglarà en dos dies, com tampoc serà la panacea una transferència de competències immediata. Però la situació ha arribat a un punt de deteriorament que no pot continuar sense mesures urgents, i les corporacions municipals han de sumar la seua veu per a que aconseguim els serveis de transport que mereixem les valencianes i els valencians”.

Related Articles

Back to top button