Esquerra Unida demana que les Corts s’oposen a la privatització dels registres civils

Estefania Blanes: “No podem acceptar que les comarques es queden sense serveis així mentre lluitem contra el despoblament”

La diputada d’EUPV i portaveu adjunta del grup d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha formulat una Proposició No de Llei per a que el govern valencià demane a l’executiu central revertir el tancament d’oficines del Registre Civil que contempla la Llei 20/2011: “La legislació preveu que només les ciutats més grans mantinguen aquest servei, de forma que la ciutadania de desenes de localitats que fins ara han pogut prestar aquesta funció als seus habitants hauran de desplaçar-se a altres ciutats per a qualsevol tràmit, o bé acudir a empreses privades i pagar per unes gestions que fins ara tenien a la mà de forma senzilla, o fer-los de manera telemàtica. Per això, volem que les Corts inste al Govern central a frenar aquesta mesura”.

 

En paraules de Blanes, “no podem acceptar que tantes comarques es queden sense serveis d’aquesta mena, mentre al mateix temps defensem mesures contra el despoblament d’àmplies zones del nostre territori. Si despullem a les localitats i comarques de funcions bàsiques i de proximitat, no aconseguirem revertir el procés que patim a tantes àrees del País Valencià”.

 

La PNL registrada per la diputada d’EUPV a més reclama que l’exigència al govern central de revertir també el trasllat d’arxius del Registre Civil: “Per a les localitats que disposen d’aquests arxius s’interpreta com un poc menys que un espoli d’una informació que, en molts casos, s’ha tingut cura durant més de cent anys. Amb els mitjans actuals de digitalització i d’accés a la informació, no té cap lògica centralitzar aquests arxius en les poques capitals que ara, si no hi posem remei, es quedaran amb el servei”.

 

Estefania Blanes ha remarcat que “els grups del Botànic tenim entre les nostres prioritats la lluita contra el despoblament i l’impuls al sector públic i a uns serveis gratuïts, universals i de qualitat per a la ciutadania. I aquesta mesura l’entenem com un retrocés respecte a aquest objectiu, per tant confiem en poder aturar-la abans que siga irreversible”.

Related Articles

Back to top button