Esquerra Unida reclama més informació als municipis afectats per la liberalització de l’AP7

Roser Maestro: “Els municipis necessiten saber què ocorrerà amb el dèficit d’ingressos en el que a partir d’ara incorreran per falta d’IBI molts ajuntaments”

Estefania Blanes: “A les Corts vam aprovar una PNL reclamant que les actuacions foren consensuades amb els municipis”

 

Esquerra Unida del País Valencià reclama que el Ministeri de Foment informe degudament als Ajuntaments afectats per la liberalització de l’AP7 de tots els canvis que s’hagen d’efectuar durant les properes setmanes, de cara a optimitzar i harmonitzar amb els governs municipals les actuacions que s’hagen de produir amb l’obertura dels peatges l’1 de gener de 2020, la qual ha suposat a més que molts ajuntaments hagen d’ajustar els seus Pressupostos Municipals per la manca d’ingressos en concepte d’IBI que provoca aquesta liberalització.

Tant la diputada al Congrés Roser Maestro com la diputada a les Corts Valencianes Estefania Blanes han adreçat preguntes de cara a conèixer quines accions estan portant a terme les autoritats estatals i autonòmiques per a informar els municipis dels canvis que s’han d’implantar. Segons Maestro, “no podem entendre com el govern central, fins i tot en la situació en què es troba en aquests moments de paràlisi absoluta, pot oblidar una pretensió tan fonamental per als municipis. Sembla que obliden la necessitat dels municipis no només de finançament, sinó també de respostes; necessitem saber què ocorrerà amb el dèficit d’ingressos en el que a partir d’ara incorreran per falta d’IBI molts ajuntaments; o, d’igual manera, com afectarà a totes les polítiques de mobilitat i seguretat de les diferents zones per les quals passa l’AP7. Hui hem presentat una pregunta escrita al Congrés dels Diputats al respecte, i no ens aturarem amb les nostres pretensions”.

Per la seua banda, Estefania Blanes ha recordat que les Corts Valencianes van aprovar en Comissió d’Infraestructures una Proposta No de Llei reclamant que es consensuen amb els municipis les actuacions a desenvolupar per part del Ministeri: “A principis de desembre vam consensuar una proposta amb pràcticament tots els grups de les Corts instant a celebrar reunions amb tots els municipis per on passa l’AP7 per detectar possibles millores i actuacions prioritàries, i creiem que en les properes setmanes s’hauria de fer un esforç per atendre els requeriments i dubtes dels municipis afectats”.

Related Articles

Back to top button