Unides Podem pregunta al Consell com paralitzarà els macro depòsits de combustible del port d’Alacant

Estefania Blanes: La Conselleria de Política Territorial ha de tindre un paper actiu i parar un projecte que genera una àmplia oposició ciutadana”

La diputada de Unides Podem en Les Corts Valencianes Estefania Blanes ha dirigit una pregunta oral a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per a conéixer les accions que té previst dur a terme per a revisar el projecte d’instal·lació dels macro depòsits de combustible en el Port d’Alacant. Blanes ha indicat que “el Govern valencià ja ha manifestat la seua oposició a aquesta iniciativa, que compta amb una àmplia resposta veïnal a la ciutat, i ens agradaria conéixer les gestions concretes que des del Consell es poden posar en marxa per a frenar aquest projecte. La Conselleria de Política Territorial ha de tindre un paper bé actiu per a parar aquest projecte”.

Després de donar-se a conéixer que l’autoritat portuària ha desestimat les al·legacions presentades al projecte, Blanes ha lamentat que els col·lectius que s’oposen al projecte només disposen de la via judicial per a parar-lo: “Com va passar fa uns anys amb la planta de biodièsel, la ciutadania es veurà obligada a plantejar una llarga i costosa batalla judicial per a frenar una iniciativa que suposa un vertader perill per a la població. Creiem que la Conselleria hauria de treballar per a defensar els ciutadans i ciutadanes en aquesta batalla del Port d’Alacant contra la ciutat, en la qual fins i tot el govern local s’ha posicionat en contra. I de ben segur que el conseller ens indicarà quin serà el full de ruta i les gestions que emprendrà en la defensa dels interessos de les persones”.

La diputada recorda que recentment es va anunciar per part de l’Ajuntament d’Alacant la creació d’una comissió mixta en la qual estarien representades la màxima institució local i la mateixa Generalitat, i en aquest sentit s’ha preguntat “si en aquesta comissió també tindran representació els col·lectius veïnals, que estan realitzant un important esforç perquè els depòsits no s’instal·len en la zona. Som un govern que defensa la participació ciutadana i la transparència com a indicadors de qualitat democràtica, així que seria molt convenient comptar amb les entitats que batallen contra els depòsits des de fa massa anys”.

Related Articles

Back to top button