Esquerra Unida revalida les candidatures del 28A a les eleccions generals

Esquerra Unida del País Valencià ha celebrat avui el seu Consell Polític Nacional a Elda, a la comarca del Vinalopó Mitjà, per a analitzar col·lectivament la situació política, amb la vista posada en les eleccions generals del 10 de novembre. 

Garantir la presència en el Congrés de l’actual diputada, Roser Maestro, es configura com un dels principals objectius de la formació.

La coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha exposat el seu Informe Polític, que ha sigut aprovat pel 83,67% dels assistents.

El màxim òrgan de direcció entre assemblees d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), el Consell Polític Nacional, s’ha reunit aquest matí al col·legi públic Padre Majón d’Elda, a la comarca del Vinalopó Mitjà, amb la repetició de les eleccions generals el proper 10 de novembre com a teló de fons. 

En primer lloc, s’ha procedit a l’elecció de la Mesa, que ha estat presidida pel responsable de l’àrea interna, Sergi Rodríguez, la diputada en el Congrés, Roser Maestro, i el Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Iñaki Pérez, que, a més a més, ha exercit d’amfitrió de la reunió en la seua condició de veí d’Elda. 

A continuació, la coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha exposat el seu Informe Polític davant els assistents, que ha sigut objecte de debat col·lectiu i  que després de recollir diverses aportacions, ha sigut aprovat amb cap vot en contra, 41 vots a favor i 8 abstencions.

L’avanç electoral, del qual EUPV responsabilitza al Partit Socialista Obrer Espanyol, ha obligat a ajornar sense data la conferència que la formació d’esquerres valenciana tenia previst realitzar el proper 9 de novembre per a debatre la fulla de ruta política postelectoral. Aquest Consell Polític ha estat, per tant, el tret d’eixida a la precampanya i la campanya electoral.

Amb l’objectiu d’encarar de la millor manera la propera cita amb les urnes i garantir la presència de la veu d’EUPV al Congrés, el Consell Polític Nacional ha ratificat la comissió electoral i les candidatures del passat 28A, de manera que la circumscripció de València continuarà estant encapçalada per l’actual diputada en el Congrés, Roser Maestro, la d’Alacant ho estarà per Francesc Valls, del col·lectiu de Muro d’Alcoi, i la de Castelló l’encapçalarà Sílvia Peris, de la capital de La Plana.

Amb la reedició de la coalició d’Unides Podem, Maestro ocuparà el segon lloc de la candidatura de la coalició, mantenint les possibilitats de tornar a ocupar l’escó.

 

“El feixisme continua actuant amb total impunitat”

Durant les nombroses intervencions realitzades durant el Consell Polític, s’ha condemnat específicament que “el feixisme continua actuant amb total impunitat”, en relació a l’acció de boicot per part del partit filofeixista España 2000 contra la darrera pel·lícula d’Alejandro Amenábar que ha tingut lloc aquesta setmana a una sala de cinema de València. Per a alguns dirigents d’EUPV, “mentre la crema d’esglèsies és  solament una fantasia per a alguns, el ben cert és que la violència i la coacció de l’extrema dreta és un fet real i ben palpable en el dia a dia”.

Related Articles

Back to top button