Esquerra Unida trasllada a Europa la destrucció de l’horta tradicional per l’ampliació de la V21

Considera que l’augment del trànsit vulnerarà la directiva contra la contaminació de l’aire

La diputada a les Corts Estefania Blanes assenyala el paral·lelisme amb Madrid Central: «Europa ja va advertir a la dreta madrilenya de possibles sancions si incrementava la contaminació a la ciutat»

Esquerra Unida del País Valencià, mitjançant l’europarlamentària Sira Rego, ha traslladat a la Comissió Europea la preocupació davant la destrucció de l’horta tradicional que està provocant l’ampliació de la V21, i l’increment de trànsit que suposarà per als barris del nord de la ciutat de València. En paraules de la diputada a les Corts Estefania Blanes, “a banda de les accions que puguem portar a terme ací al territori per intentar impedir la destrucció d’una part important del que ens queda d’horta tradicional, hem considerat oportú traslladar la qüestió a Brussel·les a través de la nostra delegació a l’Europarlament, ja que entenem que poden estar vulnerant-se directives europees”.

En la pregunta adreçada a la Comissió es recorda que l’horta tradicional valenciana figura en l’informe Dobris elaborat per l’Agència Europea del Medi Ambient, sobre paisatges que deuen ser protegits: “L’Estat espanyol va signar el Conveni Europeu del Paisatge impulsat pel Consell d’Europa, per la qual cosa hauria de tindre alguna sensibilitat cap al nostre patrimoni paisatgístic, especialment quan està tan amenaçat com la nostra horta tradicional”, remarca Blanes, que ahir dimarts va visitar junt amb la regidora d’Alboraia Marta Martín el Forn de Barraca per oferir la seua col·laboració i intercanviar impressions amb els activistes que defensen la paralització dels treballs d’enderrocament.

EUPV requereix a les autoritats europees que advertesquen el govern espanyol de les possibles sancions a què s’exposa per incomplir la directiva sobre qualitat de l’aire fins i tot demanant la paralització cautelar del projecte, “tal i com ja va fer Europa davant l’anunci de la dreta madrilenya de suspendre Madrid Central”, indica Blanes, tot afegint que “el cas de València és molt semblant: una ciutat que està canviant el seu paradigma de mobilitat, impulsant mesures per a una ciutat més neta i sostenible, i es troba amb un vial dedicat a injectar més trànsit i més contaminació en unes zones on s’està treballant en sentit contrari. Ja que el govern espanyol no sembla disposat a fer-ho, demanem a Europa que vetlle per la salut de la ciutadania. No només amb gestos, sinó amb els instruments que té al seu abast”.

Aquesta iniciativa a l’Eurocambra se suma a la Proposició No de Llei d’urgència presentada hui a les Corts pel grup parlamentari d’Unides Podem, la qual no ha estat acceptada en ser rebutjada pel PSPV-PSOE.

Related Articles

Back to top button