Esquerra Unida fa una crida a una coalició preelectoral “el més ampla possible” per a les eleccions del 10N

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià s’ha reunit aquesta vesprada per a traçar el full de ruta de la formació de cara als comicis electorals del pròxim 10 de novembre.

La coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, lamenta que «s’haja de repetir d’eleccions com a conseqüència de l’obstinació del PSOE i de Pedro Sánchez».

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià, en una reunió celebrada aquesta vesprada a València, ha analitzat l’actual escenari polític de repetició d’eleccions i s’ha decidit per fer una crida als partits polítics valencians d’esquerres per tal d’integrar una plataforma electoral «el més ampla possible» de cara al 10 de novembre.

En opinió de l’organització d’esquerres, aquests comicis «són conseqüència del tacticisme electoral del PSOE» i, per tant, es presenten com «una doble volta». Per això, «els partits d’esquerres valencians no es poden permetre el luxe de perdre cap vot i l’aposta per la confluència és la millor manera d’aconseguir-ho». .

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha descrit la situació com «d’emergència democràtica» davant el bloqueig institucional del País i ha assegurat que «l’acord no ha de ser difícil si hi ha voluntat de cooperar i generositat per part de tots i totes». 

 

Una «agenda pròpia»

La consellera de Participació i líder d’Esquerra Unida ha insistit en la «crua realitat» que està patint la tresoreria de la Generalitat com a conseqüència de l’existència d’un govern en funcions que actua «capritxosament» -en referència al retard dels lliuraments a compte dels tributs- i sense Pressupost a la vista i ha demanat als líders polítics de l’esquerra valenciana «responsabilitat» i «alçada de mires» per a abordar una coalició que «pose en el centre de l’agenda política els problemes que afecten als valencians».

Related Articles

Back to top button