La diputada Rosa Pérez Garijo i el candidat a l’Europarlament Manu Pineda mostren el seu suport a Guanyant Torrent

Sergio Fernández Martínez, candidat a l’alcaldia de Torrent de la coalició de la qual forma part Esquerra Unida, ha oferit una roda de premsa a l’Ajuntament de la localitat per a exposar les principals reivindicacions del seu programa.

Li han acompanyat la recentment triada Diputada, Rosa Pérez Garijo, i el candidat a les eleccions europees d’Unides Podem Canviar Europa, Manu Pineda, que li han mostrat el seu suport i s’han compromés a portar les seues peticions a les Corts i al Europarlament.

El candidat a l’alcaldia de Torrent de la coalició Guanyant Torrent, ha volgut denunciar i “fer arribar a la nostra Diputada i al nostre futur Eurodiputat que les nostres propostes no han tingut rebuda  per part de l’Ajuntament en aquests quatre anys”. Aquest fet, no li ha permés dur a terme els principals canvis que considera que necessita la ciutat de Torrent.

Entre les diferents reivindicacions fetes públiques en la roda de premsa, ha destacat la necessitat un pla de mobilitat urbana sostenible, ja que la localitat “té un greu problema en aquest assumpte” i considera que “la inacció del govern municipal en aquest tema va en contra de les normatives europees”. Per això, demana dur a terme una iniciativa parlamentària per a impulsar el PEMUS, que tinga un suport autonòmic en tots els municipis i fer les ciutats més habitables. Reduir els efectes del CO2, impulsar els punts de càrrega cotxes elèctrics i aconseguir que el parc mòbil de l’Ajuntament compte amb aquests vehicles”.

També ha incidit en la necessitat de defensar els drets dels treballadors i treballadores de les empreses que treballen per a l’Ajuntament. Ha destacat que el govern actual no té un pla d’igualtat entre homes i dones i que és necessari recuperar la gestió pública de l’aigua per a millorar els serveis.

Quant a mesures mediambientals, ha exigit resoldre el problema de la granja El Pampo que “té més animals que els que li permet la seua llicència que data de 1973, amb el cost mediambiental que suposa. És un delicte ecològic que permet que es contaminen els aqüífers i els terrenys confrontants. Per ells, demanem al Consell i a la UE tancar aqueixa granja i cessar l’activitat immediatament”.

 

Promeses de portar les seues reivindicacions a les Corts i al Europarlament

Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que “com a coordinadora i Diputada vull mostrar el meu suport a aquesta candidatura que va en la línia del que defensem en EU, que és sumar i construir blocs de canvi i aportar la nostra política de ruptura democràtica, que situa els problemes damunt de la taula, a l’Ajuntament de Torrent. Quant a les peticions del candidat de Guanyant Torrent, Pérez Garijo ha destacat la necessitat de la reversió dels serveis públics, ja que “funcionen millor, són més econòmics, més eficients i no precaritzen les condicions laborals dels treballadors i treballadores”.

Ha lamentat que no existisca un pla d’igualtat i per això anima a votar a la seua formació que sí que impulsa mesures feministes.  Per a finalitzar ha volgut destacar que els governs municipals on treballen són “radicalment millors i fan polítiques per a la ciutadania, en qüestions bàsiques com la reversió de serveis públics, mesures feministes, sobre laïcisme, animem a la participació ciutadana i tenim polítiques de memòria democràtica”. En aqueix sentit, creu que Guanyant Torrent aconseguirà més força per a ser determinant en el pròxim govern i impulsar aquest tipus de polítiques.

Per part seua, Manu Pineda, candidat al Europarlament, considera que Sergio Fernández és la millor opció per a ser alcalde en demostrar que està “compromés amb el seu poble i coneix els problemes ja que no li dol ficar peus en el fang”. Valora positivament que es presente mitjançant una candidatura de confluència, la qual cosa considera que “lluny de ser un defecte és una virtut. La diversitat enriqueix i l’única manera de poder canviar alguna cosa és buscant aliances i això es fa fent-ho amb els qui venen de diferents procedències i cultures polítiques. Amb els qui tenim més que ens uneix que el que ens separa”.

Quant a les propostes, Manu Pineda ha afirmat estar “l’ordre dels quals ens digueu, ja que defensem el mateix. Ja siga a Torrent, al País Valencià o a Europa. Som de la mateixa organització i defensem les mateixes lluites i els interessos per a la mateixa classe”.

Related Articles

Back to top button