EUPV reivindica la seua veu en Les Corts i en el futur Botànic

Esquerra Unida del País Valencià ha celebrat la seua tornada a la cambra autonòmica quatre anys després de quedar per baix de la “injusta” barrera electoral, que es compromet a rebaixar durant aquesta Legislatura reformant la Llei Electoral Valenciana, una de les assignatures pendents.

La formació d’esquerres ha manifestat la seua satisfacció per comptar amb dues diputades autonòmiques, la coordinadora general, Rosa Pérez Garijo, i l’actual portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes. També ha celebrat comptar amb una diputada d’EUPV al Congrés, Roser Maestro.

La nit electoral del 28 d’abril va suposar per a Esquerra Unida el compliment dels objectius que s’havia marcat per a la X Legislatura: tornar a les Corts Valencianes i ser una força decisiva per a la reedició del govern del Botànic.

Dos objectius que la Comissió Executiva nomenada per Rosa Pérez Garijo s’havia posat just un any abans;  no en va, el 28 d’abril es complia l’aniversari de l’elecció tant de la pròpia Pérez Garijo com a coordinadora d’EUPV com de l’equip que l’ha acompanyada en el camí d’aconseguir aquesta fita.

Esquerra Unida ha estat fora de Les Corts i del Consell, però tanmateix, la formació d’esquerres posa en valor tant la seua trajectòria parlamentària, des d’on va resultar una força fonamental per al canvi polític en 2015, com la seua experiència de gestió, atés que aquests quatre anys ha governat en molts municipis i en la Diputació de València, on Rosa Pérez Garijo ha ocupat el càrrec de vicepresidenta quarta i diputada d’inclusió social, teatres i memòria històrica de la corporació provincial, governada per un quadripartit (PSPV, Compromís, Esquerra Unida i València en Comú).

EUPV es reivindica així com una força a tenir presència i veu pròpia en les institucions.

Related Articles

Back to top button