Esquerra Unida presenta candidatura a les Eleccions municipals en prop de 150 localitats del País Valencià

La formació concorrerà als comicis en 15 municipis de la província de Castelló, en 40 a Alacant i en 89 de València.

En 35 llistes es presenta al costat de Podem en coalició, en 15 amb altres formacions electorals o agrupacions d’electors i en 94 es presenten en solitari

Esquerra Unida del País Valencià ha presentat les seues llistes per a les eleccions municipals que es celebren el pròxim 26 de maig. La formació política concorrerà en 151 localitats del territori valencià amb diferents modalitats de candidatures, on destaca la confluència amb Podem en quasi un terç dels municipis.

“La presència d’Esquerra Unida en prop de 150 municipis demostra la fortalesa municipalista d’aquesta organització. La multitud de fórmules locals fa gala de l’ADN confluïxen-te de la nostra militància. Ara el nostre objectiu és multiplicar el nombre de càrrecs públics, alcaldies i governs per a garantir les polítiques transformadores que només Esquerra Unida posa en marxa: som la garantia del progrés.” Ha afirmat Manu Clemente, responsable de Política Municipal d’Esquerra Unida.

Aquestes dades suposen que EUPV participarà electoralment en un 27% dels municipis valencians, on espera revalidar èxits dels comicis anterior i guanyar pes en els futurs governs per a dur a terme polítiques de transformació i recuperar els serveis públics per a les localitats, com ha aconseguit en aquesta legislatura.

Concretament, destaca la remunicipalització dels serveis públics en nombroses localitats com Sagunt, Utiel, Fuenterrobles o Montserrat, entre altres, on han aconseguit recuperar la gestió necessitats bàsiques com l’educació, la neteja del municipi o la gestió dels edificis públics, al considerar que no són treballs que hagen de realitzar-se des d’empreses privades, ja que aquestes prioritzen els beneficis a l’eficàcia.

Per això, esperen reeditar governs i sumar nous perquè EUPV “és l’única força política capaç de garantir la recuperació del control des del govern municipal, lo qual permet, a més de millorar la vida dels ciutadans, crear ocupació per a les persones de la localitat. Aquestes necessitats bàsiques no poden estar hipotecades a empreses externes i han de garantir-se com a accessibles, sostenibles i eficients” ha declarat Rosa Pérez Garijo, coordinadora general de la formació.

Related Articles

Back to top button